Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2019 / Veldbloemen

Veldbloemen

Samen genieten van meer veldbloemen

 

 

 

 

Veldbloemen in onze omgeving, waar zijn ze gebleven?

Ze creëren voor iedereen een zomerse kleurenpracht en zijn belangrijk voor de biodiversiteit. Vele soorten insecten, vlinders en in het bijzonder de bijen, maar ook vogels en andere soorten fauna winnen erbij.

 

In navolging van het project ‘Platteland in de bloemetjes’ organiseert de Landelijke Gilde Eeklo in samenwerking met de Milieuraad Eeklo opnieuw een verdeling van bloemenzaadmengsel. Voor particulieren springt de Milieuraad Eeklo bij en worden gratis zakjes inheems veldbloemenmengsel aangeboden.

 

Er wordt een informatieavond georganiseerd waarop al meteen een deel van de bloemenzaadzakjes ter beschikking zullen zijn. Iedereen is van harte welkom op dinsdag 26 maart 2019 om 19.30 uur in de halfronde zaal van het stadskantoor (Industrielaan 2).

 

veldbloemen 

 

Kan je niet aanwezig zijn? Je kan de zakjes ook ophalen op zaterdag 30 maart in de  Kleemhoek 1a, Eeklo of geef jouw naam, adres en oppervlakte die je wenst in te zaaien door aan secretaris Landelijke Gilde Eeklo: Antoine Bassier via l.gilde.eeklo@gmail.com

 

Vanaf 27 maart zijn de zaden ook te verkrijgen aan de balies van het Stadskantoor (Industrielaan 2), STIP (Molenstraat 36) en Stadhuis (Markt 34). 

U kan ook zakjes akkerbloemenmengsel bijbestellen via bijgaand formulier. 


Zoeken