Direct naar hoofdmenu / zoekveld

noordzuid

noordzuideeklo

Noord Zuid Eeklo valt onder Doelstelling 6: Eeklo realiseert een sociaal beleid in dialoog met de burger – met actieplan : stad Eeklo informeert, sensibiliseert, integreert ontwikkelingssamenwerking en ondersteunt de Noord-Zuid werking. Veel aspecten van duurzaamheid en milieu passen bij ontwikkelingssamenwerking.

 

Noord-Zuid ambtenaar

Industrielaan 2, 9900 Eeklo
Tel. 09 | 218 28 38
bernardine.van.waeyenberghe@eeklo.be

www.eeklo.be/noordzuid

 


190412 dag van het park
 

Activiteiten

 

Youca Action day

donderdag 18 oktober

Op donderdag 18 oktober waren er bij stad Eeklo 10 extra werknemers aan het werk. Tien leerlingen van middelbare scholen uit Eeklo en omgeving werkten in de Stedelijke bibliotheek, de jeugddienst, in het sportpark, in het dienstencentrum Zonneheem, op het stadskantoor, het stadhuis en bij Eeklo Net!

Het loon dat stad Eeklo hen betaalde, € 50, gaven zij aan projecten rond gendergelijkheid van geëngageerde jongeren in het Ecuador én in België, in samenwerking met Plan International België.

Youca3 

YOuca2 

Youca 


 

 

week van de fairtrade 2018 website

Eeklo wil z’n inwoners stimuleren om eerlijk en lokaal te kokerellen. De Noord-Zuidambtenaar organiseert daarom twee workshops tegen een verminderde prijs, van restaurants die zelf met fairtradeproducten of lokaal geteelde ingrediënten werken. De deelnemers krijgen verschillende hapjes en mogen voor één keer in de potten van de chef kijken.

Ontdek de workshops!

Leuke sfeerbeelden van beide workshops fair en lokaal koken


 

Sprekersavond: Europa en islam vanuit historisch perspectief

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de adviesraad Wereldraad Eeklo samen met de Raad Ontwikkelingssamenwerking Maldegem (ROM) en de Noord-Zuiddienst stad Eeklo een activiteit. Het ene jaar gebeurt dit in Eeklo, het ander jaar in Maldegem.
In 2018 vindt de sprekersavond in Maldegem plaats. Dhr. Emad Ayfan, leraar Arabische cultuur te Mechelen, komt praten over Europa en de islam, gezien vanuit een historisch perspectief.
Dhr. Emad Ayfan  kwam 20 jaar geleden als politiek vluchteling naar België en vestigde zich in Maldegem. Hij zal praten over de geschiedenis van de islam, de vertakkingen, het jihadisme, … 
Praktisch
Waar: Concertzolder Oud Sint-Jozef, mevr. Courtmanslaan 92, Maldegem
Wanneer: vrijdag 23 februari 2018 om 20 uur
Inkom: de toegang is gratis. 

 

Europa en islam 

 

 

 


 

gezocht 

Duizenden Vlamingen zijn actief met een project in het Zuiden. Ook in Eeklo zijn er ongetwijfeld inwoners die vrijwillig de handen uit de mouwen steken voor het Zuiden. Asha Hope en VZW Initiatief ! zijn er twee van. Noord Zuid stad Eeklo wil graag ook de andere organisaties leren kennen.

Neem contact op met Noord Zuid stad Eeklo via e-mail noordzuid@eeklo.be of telefonisch 09 | 218 28 38.

 Zoeken