Ontdek onverharde paden in het Meetjesland met een speciale offroad rolstoel

Rolstoelgebruikers die ervan dromen om ook eens langs onverharde Meetjeslandse paden te rollen, kunnen dat sinds kort met een speciale offroad rolstoel. Dit type rolstoelen heeft wielen met dikke banden met grote noppen en heeft een derde wiel vooraan. Op die manier kan je gemakkelijk rollen op onverharde paden, kasseien en boswegels. Ook voor een stadsbezoek is de rolstoel geschikt.

Frederik LapeirreDeelsysteem 

Via een Europees Leader-project en dankzij de steun van De Vierklaver vzw en Rotary Maldegem kon Natuurpunt en Partners Meetjesland twee offroad rolstoelen aankopen. De rolstoelen kunnen dichtgeklapt worden en zijn dus gemakkelijk transporteerbaar in een gewone auto. De rolstoelen werden op maat gemaakt bij Move All The Way en getest door ervaringsdeskundigen bij De Vierklaver en vzw Camino.

Je kan de rolstoelen lenen via het deelsysteem van De Vierklaver in Adegem voor 10 euro voor een halve dag of 20 euro voor een volledige dag.

Meer informatie en reserveren of via 050 72 86 53

 


Gaea Rysselaere


Brochure met suggestieroutes

Het blijft moeilijk om met een rolstoel alle wandelpaden in een natuurgebied te verkennen. Vlonderpaden, smalle bruggetjes, klaphekjes en hoogteverschillen maken het voor beheerders van natuurgebieden niet gemakkelijk om het aanbod voor rolstoelgebruikers uit te breiden. Maar Natuurpunt en Partners Meetjesland slaagde er toch in om enkele rolstoelvriendelijke routes uit te stippelen. In hun brochure ‘Beleef de Meetjeslandse natuur’ vind je vijf suggestieroutes voor gewone en offroad rolstoelen. Daarnaast worden in de brochure ook enkele kinderbelevingspaden en wandelingen voorgesteld.

Je kan de brochure gratis downloaden


Gedrukte exemplaren zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt bij de Vierklaver in Adegem of bij Natuurpunt in Eeklo (Garenstraat 46, ingang via parking Melkerij).

               

De twee offroad rolstoelen worden aangeboden dankzij het Leader-project ‘Landschapsbeleving in de buurt, toegankelijk voor iedereen’ van Natuurpunt en Partners Meetjesland en met de financiële steun van Rotary Maldegem en:

Naar top