Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / ondernemen&werk / ondernemen

ondernemen

ondernemen klein

 

 

Eeklo als economisch centrum? Jij als ondernemer helpt mee!


Informatie

 

 


 

pastinaak uitnodiging 

 

ONDERNEMERSAVOND

Sociale media marketing voor kmo's

woensdag 16 oktober om 19.30 uur
CC De Herbakker

Begin dit jaar promootte het Canvas-programma ‘Facebook en ik’ de witte wortel in Eeklo. Na enkele weken al verdrievoudigde de pastinakenverkoop.
De stad Eeklo organiseert een ondernemersavond in CC De Herbakker op woensdag 16 oktober om 19.30 uur. In een korte maar krachtige infosessie van 1.45 uur schept Frederic Devos een glashelder beeld van hoe dat blauwe Facebookbrein nu eigenlijk werkt. Hoe rol je een slimme online strategie uit? De hots, de nots, de do’s en de dont’s.

Deze infosessie wordt afgesloten met een receptie.

Schrijf je in voor deze gratis (!) ondernemersavond via dit formulier.

 

organisatie 


 

eeklotrakteert

 

EEKLO TRAKTEERT

Bonnenboekje

 

Bij de editie van het Eikenblad van september kunnen alle Eeklonaars een voordeelboekje vinden met tal van voordelen bij Eeklose handelszaken en marktkramers.

 

 

 

 

 

 


Eeklo als economisch centrum? Jij als ondernemer helpt mee!

Eeklo behoudt het evenwicht tussen aandacht voor de detailhandel in het kernwinkelgebied en de diversiteit aan bedrijven op (nu nog) twee industrieterreinen aan de rand van de stad. Ondernemend Eeklo wordt op geregelde tijdstippen onder de aandacht geplaatst. De uitreiking van de THEO-awards (Trofee Hedendaags Eekloos Ondernemen) is ondertussen al één van dé evenementen van het jaar. Dit evenemtn wordt om de 2 jaar georganiseerd.

 

Eeklo werkt verder aan zijn economisch profiel. Op korte tot middellange termijn komen er een drietal industriezones bij: bijkomende zones aan Kunstdal en aan Nieuwendorpe en een nieuw industrieterrein in Balgerhoeke, langs de expresweg N49. 

 

Tegelijkertijd worden de winkels en de detailhandel in het centrum niet uit het oog verloren. Eeklo heeft vele winkels in het centrum en een winkelcentrum Krüger in de Stationsstraat. De Dag van de Klant in september is een grandioos succes; de zomerbraderie krijgt een nieuwe impuls en wordt tot Zomershopping omgedoopt. De wekelijkse markt op donderdagvoormiddag, met meer dan 80 marktkramen, is een trekpleister voor de regio. Enkele keren per jaar is er een markt met een beetje meer: de 1 mei Avond- en Tamboermarkt, de jaarmarkt (tien dagen na Pinksteren) en de Dag van de Markt (eind juni).

De verschillende dekenijen en de horeca slaan geregeld de handen in mekaar om de winkelende bezoeker een extraatje te bieden. Uiteraard speelt het feel-good-gevoel bij het winkelen en terrasjes-zitten een grote rol. Vandaar dat het wachten is op de ring die de stad richting Gent moet ontsluiten, zodat het centrum meer leefbaar wordt. 

 

Ondertussen werd het parkeerbeleid al aangepakt. Naast de al bestaande betaalzones werden enkele blauwe zones ingevoerd. Op die manier is er meer rotatie in het verkeer en is er meer ruimte om te parkeren dichtbij het centrum. Bovendien kan u gratis een kleine boodschap (krant, brood,...) doen. Als u maar een kwartiertje parkeert, kan u een gratis ticket halen. 


Informatie 

 

Blijf op de hoogte

Heeft u een handelszaak in Eeklo en wenst u op de hoogte te zijn van activiteiten, werken, ... in uw straat? Registreer u nu via deze fiche.

Bent u een (beginnende) ondernemer en heeft u vragen? Dan kan u alvast terecht op de digitale balie.

Hou ons op de hoogte

Maak u bekend als mogelijke leverancier voor de stad Eeklo.

Wenst u als onderneming in de bedrijvengids van deze website te staan? Vul het inschrijvingsformulier hiervoor in.

 

Wat bij hinder door openbare werken?

 

Blijf op de hoogte van de verkeershinder in Eeklo: schrijf je in op onze nieuwsbrief

 

Sinds 1 juli 2017: Je kan gebruik maken van de hinderpremie. Belangrijk om te weten:

  • De hinderpremie is er voor kleine ondernemingen met maximum 9 werknemers die ernstige hinder ondervinden van wegenwerken voor de deur.
  • Uw zaak moet daarenboven vaste openingstijden hebben.
  • Deze premie richt zich voornamelijk op de detail handel (‘winkeliers’), de horeca en ondernemingen waarbij ter plaatse een persoonlijk en direct klantencontact is.
  • Zorg er steeds voor dat jouw adres correct wordt vermeld bij het Kruispuntbank van Ondernemingen! (dit kan vanaf nu ook online)

Dowload hier de brochure: 'Hinder door wegen werken voor uw deur?' van het Agentschap Innoveren en ondernemen

Meer informatie op de website van het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

 

 

Subsidiereglement


Nachtwinkels

Om de kwaliteit van nachtwinkels in goed banen te  leiden, moeten alle nieuwe en bestaande nachtwinkels over een vestigings- en uitbatingsvergunning beschikken.

  • De vestigingsvergunning vormt de toelating om een nachtwinkel op een bepaalde plaats te vestigen.
  • De uitbatingsvergunning geeft de houder de toelating om een nachtwinkel uit te baten.

 

Alle voorwaarden kan je raadplegen in het reglement dat goedgekeurd werd in de gemeenteraad van 18 september 2017 en van toepassing is vanaf 1 januari 2018.

Reglement - aanvraagformulier - charter 


Horeca Vlaanderen

Horeca Vlaanderen lanceerde het nieuwe opleidingsaanbod van de Horeca Academie. Ze voorzien kwaliteitsvolle opleidingen voor alle horeca-ondernemers, verspreid over Vlaanderen. Al deze opleidingen zijn gratis! U vindt het aanbod op www.horecavlaanderen.be.

Daarnaast organiseert Horeca Vlaanderen elke maand een startersopleiding. Deze opleiding richt zich tot mensen die een horecazaak willen oprichten, maar ook op ondernemers die net gestart zijn. Deze opleiding is ook gratis. Alle info vindt u op www.horecavlaanderen.be.

Tot slot bieden ze de café-opleiding aan. Deze opleiding bestaat uit zeven modules en is betalend (€420 voor niet-leden, €320 voor leden van Horeca Vlaanderen). Deze opleiding kadert binnen de gedragscode die werd ondertekend tussen de horecafederaties, de brouwerijen en drankenhandelaars. In deze gedragscode werden afspraken gemaakt over drankafnameovereenkomsten. Alle informatie vindt u op www.horecavlaanderen.be.

 

Leegstaand handelspand? Laat ze bestickeren! 

Heeft u een leegstaand handelspand en wil u deze graag bestickeren? Dan kan u beroep doen op een subsidie voor het maken van de stickers. U moet hiervoor voldoen aan het subsidiereglement.

 

En verder

Verkeershinder in Eeklo: schrijf je in voor de nieuwsbrief! 

Economische raad: Een vertegenwoordiging van de Eeklose ondernemers groepeert zich in een adviesraad.
KMO / industriezone 

Winkels - detailhandel

Markt in Eeklo

Verenigingen voor ondernemers 

THEO's: wordt om de 2 jaar georganiseerd.

Nieuwbouw streekziekenhuis AZ Alma Ringlaan 

 

Interessante links

Agentschap Ondernemen (www.agentschapondernemen.be)

Hinder Openbare Werken (www.vlaanderen.be/hinderopenbarewerken)

Nationale Bank van België (www.nbb.be)

 

 

 

 

lokale economie

Stadskantoor

Industrielaan 2

9900 Eeklo

 

Nicole Daelemans

tel. 09 218 29 07

fax 09 218 28 01

e-mail: nicole.daelemans@eeklo.be

 

Openingsuren

Elke werkdag van 9 tot 12 uur

Elke woensdag van 14 tot 16 uur

 

Grote kaart

 

 


Zoeken