Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / ondernemen&werk / tewerkstelling / brugprojecten

brugprojecten

voor minderjarigen

Brugprojecten stad Eeklo i.s.m. ESF

Sinds schooljaar 2007-2008 is de Stad Eeklo organisator van brugprojecten voor jongeren uit het deeltijds secundair onderwijs (www.pcdo.be en Onderwijs Vlaanderen)

Een brugproject is een allereerste tewerkstelling voor jongeren uit het deeltijds onderwijs die nog niet klaar zijn voor een reguliere tewerkstelling. In het brugproject leren de jongeren vaardigheden en arbeidsattitudes om hen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Gedurende maximum 800 uur (18 uur per week, verspreid over 3 dagen) kunnen de jongeren bij een stadsdienst of een externe tewerkstellingsplaats op hun eigen tempo werken aan essentiële vaardigheden die nodig zijn om na het brugproject door te stromen naar een reguliere tewerkstelling. Met de groei van het leerlingenaantal in het PCDO PTI, stegen ook jaar na jaar het aantal brugprojecten. Door de jaren heen bouwden we een stevig samenwerkingsverband uit met Kringwinkel Meetjesland, alle ons omringende gemeente- en OCMWbesturen, heel wat meetjeslandse woon- en zorgcentra, Provinciebestuur Oost-Vlaanderen en een aantal scholen.

 

De brugprojecten worden gefinancierd met ESF (Europees Sociaal Fonds) middelen.

Voor meer informatie over brugprojecten kan je terecht bij de stedelijke jeugddienst, die het project inhoudelijk opvolgt en coördineert.

Contact: stedelijke jeugddienst, Kerkstraat 121, martine.devleeschauwer@eeklo.be of 09 218 29 22

 

ESF volledig


Zoeken