Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / ondernemen&werk / tewerkstelling / tewerkstellingsprojecten

tewerkstellingsprojecten

voor meerderjarigen

Tewerkstellingsprojecten in Eeklo 

 

kringwinkel 480px

1. De Kringwinkel Meetjesland vzw

De Kringwinkel Meetjesland heeft drie doelstellingen:

  • lokale tewerkstelling
    met de inzameling en de verwerking van herbruikbare goederen zorgen ze voor lokale tewerkstelling, ook voor hen die zeer moeilijk werk vinden. In samenwerking met het OCMW bieden ze werkervaringkansen aan steungenieters
  • milieu
    zoveel mogelijk herbruikbare goederen uit de afvalberg halen
  • sociaal
    ze bieden goedkope spullen aan in de Kringwinkel in de Slachthuisstraat

Alle herbruikbare goederen (huisraad, textiel, meubelen.. ) worden gratis bij u thuis opgehaald. U kan bij De Kringwinkel ook terecht met alle elektro, ook al werkt het niet meer. Zij zorgen voor herstel of voor afvoer naar Recupel.

 

De Kringwinkel

Slachthuisstraat 2b
tel. 09 377 77 74 (gratis ophaling) - solliciteren: aanmelden op 09 | 377 77 74
www.kwmeetjesland.be

Openingsuren:
van dinsdag tot zaterdag van 10 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 18 uur.

Met alle vragen rond tewerkstelling  kan u ook terecht op info@kwmeetjesland.be

 


 

 

logoMlwb 

 

2. Meetjeslandse Leerwerkbedrijven (MLWB)

MLWB organiseert opleiding gekoppeld aan werkervaring voor werklozen werkzoekenden die in aanmerking komen voor Wep+. De opleiding duurt 1 jaar en omvat on-the-job training (leren van de job terwijl je het doet), het bijbrengen van technische vaardigheden en arbeidsattituden, algemene vorming en sollicitatietraining. Er zijn diverse opleidingen voorzien, o.a. administratief bediende, poetsvrouw en dorpshuismedewerker.  Daarnaast worden opleidingen opgezet in samenwerking met externe organisaties. Alle opleidingen staan open voor werkzoekenden die in aanmerking komen voor WEP plus (aanvraag via VDAB werkwinkel)

 

De Meerling 

Moeie 16a

tel. 09 376 71 02

fax 09 376 71 03

e-mail: info@mlwb.be

www.mlwb.be

Contactpersonen: Carine De Wispelaere of  Piet Wallaert

 

 

MLWB LBB logoMLWB loopbaanbegeleiding biedt coaching bij diverse loopbaanvragen.

Zou je je talenten anders willen inzetten? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging?

Lig je soms wakker van je werk? Wil je kans maken op die promotie?

Loopbaanbegeleiding staat open voor werknemers en zelfstandigen. Je hebt steeds recht op een gratis infogesprek bij onze consulent.

Het aanbod is telkens op maat en je kan ook langskomen buiten de kantooruren (op afspraak).

 

MLWB loopbaanbegeleiding - Contactpersoon: Lieve Hiel

Moeie 16a

9900 Eeklo

tel. 09 376 71 02 

e-mail: loopbaan@mlwb.be

 

MetaalMatch is een opleiding voor werkzoekenden die interesse hebben in de sector van metaal en technologie. De opleidingen worden georganiseerd over de provincie Oost-Vlaanderen en gaan regelmatig ook in Eeklo door. Na de opleiding en een stage in een passend bedrijf, wordt de cursist begeleid naar werk in de sector. Ook werkzoekenden die geen opleiding meer nodig hebben en willen solliciteren in de sector, zijn welkom. Indien zij voldoen aan de nodige basisvereisten, kunnen zij begeleid worden richting vacatures.

 

Tot slot kunnen werkgevers en hun werknemers bij MLWB terecht voor diverse dienstverlening zoals opleiding, training, loopbaandienstverlening en outplacement. 

 190222 MIRTO RGB

3. Mirto


Mirto vzw en Mirto Print cvba vormen samen Mirto. Mirto vzw is een fusie van de vroegere beschutte werkplaatsen Nevelland uit Gent en Revam uit Eeklo. In ons nieuwe maatwerkbedrijf werken nu meer dan driehonderd mensen. Het grootste deel van hen heeft een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. We zijn actief in de sector van de sociale economie met diensten zoals mailing, picking, co-pack, post, stamp en green.


Mirto Print cvba is de nieuwe naam van onze drukkerij in Gent, het vroegere Nevelland Graphics. We bieden totaalconcepten aan op maat, met begeleiding van ontwerp tot verzending. Daarnaast beschikt Mirto Print ook over uitgeverij Skribis. Hier kunt u onder professionele begeleiding een boek uitbrengen in eigen beheer. Ons maatwerkbedrijf is een aantrekkelijke werkgever voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door hen ethisch verantwoorde, nuttige en lonende arbeid te geven, laten we hen groeien en zich ontplooien.

 
locaties
Site Gent: Industriepark-Drongen 21, 9031 Gent - 09 244 72 50
Site Eeklo: Industrielaan 40, 9900 Eeklo - 09 244 77 80 
 
Website: www.mirto.be

 

 

 


Zoeken