Samen naar meer ontharding in het straatbeeld

Gepubliceerd op  donderdag 2 mei 2024 om 10:15

Eeklo wil tegen 2030 een klimaatrobuuste stad zijn en zich voorbereiden op de gevolgen van een veranderend klimaat. De stad onderneemt hiervoor verschillende acties waaronder het ontharden van openbaar domein. Samen met onze burgers gaan we naar meer groen in het straatbeeld. We moedigen onze inwoners aan om een geveltuin aan te leggen, een groenslinger aan te planten of een straattuin te onderhouden.

Geveltuin

Wil je graag meer groen aan de gevel van jouw huis? Vraag dan een geveltuin aan! Met een geveltuin kan je kiezen welke beplanting je graag voor jouw huis ziet groeien. Je kan ook een kilmplant aanplanten die jouw gevel mooi zal begroeien.

Meld hier je geveltuin

Groenslinger

Droom je van een groenslinger? Daarbij laat je klimplanten groeien van de ene geveltuin naar de andere aan de overkant van de straat.

Hoe werkt dat? Bij twee tegenover elkaar liggende gevels, worden er vanaf de ene gevel tot de andere kabels gespannen. Op die manier worden de klimplanten horizontaal over de straat geleid, met een prachtig resultaat tot gevolg. Een groenslinger is bijgevolg een goed alternatief om meer groen te krijgen in smalle buitenruimtes tussen twee gebouwen over de straat.

Vraag hier je groenslinger aan

Straattuin

Heb je groene vingers en wil je graag een stukje groen op openbaar domein onderhouden? Dan is een straattuin iets voor jou! Je kan meehelpen met het onderhouden en het beheren van een plantvak op openbaar domein. Zo help je mee het straatbeeld te bepalen en krijg je inspraak over het groen in je buurt.

Vraag hier je straattuin aan

Naar top