Ophaalkalender 2024 met enkele wijzigingen

Gepubliceerd op maandag 30 okt 2023 om 12:27

Bpost verspreidt tussen maandag 4 december en vrijdag 8 december de nieuwe ophaalkalender voor 2024. Deze zit in het decembernummer van het IVMMagazine. De handige kalender geeft je per maand het overzicht van alle ophalingen in Eeklo. Je vindt er ook een overzicht van de juiste sorteerregels van de verschillende fracties en heel wat andere informatie over afval en het recyclagepark.

Voor volgend kalenderjaar worden er enkele wijzigingen opgenomen:

  • Het aanvangsuur van de ophaalrondes wordt vervroegd van 6.30 uur naar 6.00 uur. Op vraag van de ophalers werd dit uur reeds vervroegd in de zomermaanden juni-september. Gezien er geen extra klachten of meldingen waren zal IVM dit vervroegde uur gedurende het volledige jaar toepassen. Zo bewaren we de continu├»teit gedurende het volledige kalenderjaar.
  • Gedurende de volledige maand januari zal je gratis met je kerstbomen op het recyclagepark terechtkunnen. Er vindt geen inzameling meer plaats aan het Sportpark.
  • Er zal een extra ophaalbeurt plaatsvinden op 9 en 10 september 2024. De zomerregeling met wekelijkse ophaling van het restafval houdt volgend jaar dus een week langer aan.

Wie de ophaalkalender niet ontvangen heeft kan vanaf de uitgave surfen naar www.eeklo.be/ophaalkalender of de Recycle!-App downloaden op je smartphone.