Patrick Ysebaert

EEKLO PAKT UIT MET EEN HOMMAGE AAN EEKLOSE KUNSTENAARS
DIE NIET VERGETEN MOGEN WORDEN

Daarbij denken we onder meer aan Luc Verstraete, Romain Coemelck en Patrick Ysebaert. Deze kunstenaars zijn er jammergenoeg niet meer maar hun stempel op Eeklose kunst en cultuur zal nooit verdwijnen. 

Als eerste in de rij willen wij Eeklo en zijn bezoekers graag een kijk geven in het leven van Patrick Ysebaert. Patrick was gepassioneerd leraar aan de academie voor schone kunsten. Zijn creatieve ideeën laten onwisbare sporen na hier in Eeklo, met ondermeer de diverse portretten van bekende Eeklonaars en werken rond de Eeklose Herbakker maar ook met theaterproducties met De Kultuurdaad en Excelsior. 

Lees hier de reacties uit het gastenboek

Maar ook buiten Eeklo zijn zijn werken heel bekend, zo was hij exposant op de befaamde Kunstbiënnale van Venetië en gaf hij mee gestalte aan het Maffia-museum (in Salemi, Sicilië) met een indrukwekkende reeks schilderijen van slachtoffers van de maffia en beelden uit het Siciliaanse leven.  
Eeklo blijft Patrick dan ook warm in het hart dragen en wil iedere Eeklonaar maar ook de bezoekers aan onze stad de kans geven een kijkje te nemen in het leven van deze artistieke culturele duizendpoot. Een reproductie van belangrijke werken wordt dan ook tentoongesteld op de Eeklose markt van 20 augustus tot 14 september. Bezoekers kunnen hun bewondering neerschrijven in een digitaal gastenboek

Na de tentoonstelling worden de reproducties in bewaring genomen bij de stad om weldra een voorname plaats krijgen in een openbaar gebouw.

IN MEMORIAM PATRICK YSEBAERT
van vrijdag 20 augustus tot dinsdag 14 september 
Openluchttentoonstelling van vrijdag tot woensdag te bekijken op de Eeklose Markt.

Contact

Dienst evenementen

Adres
Industrielaan 2 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nationale feestdag
Morgen
Open van 09:00 tot 12:30
Naar top