Power Up: hernieuwbare energie betaalbaarder maken voor iedereen

Energiearmoede aanpakken in Eeklo

Voor steeds meer mensen wordt het moeilijk om de energierekening te betalen. Hoge energieprijzen, een huis dat aan renovatie toe is, oude huishoudtoestellen die veel energie verbruiken,... zorgen al snel dat de kosten oplopen. Via het Europese project 'POWER UP!' wil Eeklo energiearmoede aanpakken en zorgen dat iedereen in Eeklo toegang heeft tot lokale betaalbare, hernieuwbare energie. In dit project, dat loopt in 6 steden verspreid over Europa, werken steden samen met inwoners en sociale ondernemers nieuwe plannen uit rond hernieuwbare energie en energiebesparing, waarbij ervoor gezorgd wordt dat inwoners met een beperkt inkomen geen financiële risico’s moeten nemen.

Samen op zoek naar duurzame oplossingen

Heb je problemen om je energiefacturen te betalen? Je bent niet alleen. Neem contact op met het Sociaal Huis, zij zoeken discreet samen met jou naar de meest passende oplossing.

Vragen rond jouw energierekening, energie besparen of renoveren? Maak een afspraak bij het woon-en-energieloket voor gratis advies.

Meegenieten van hernieuwbare energie

Met opbrengsten uit hernieuwbare energie kan Eeklo een aantal plannen uitwerken die structureel de energiekosten voor gezinnen met een beperkt inkomen doen dalen.

We willen iedereen in Eeklo de kans geven om te participeren in een coöperatieve windturbine van burgercoöperatie Ecopower, ook gezinnen met een beperkt inkomen. Op die manier kunnen meer mensen gebruik maken van coöperatieve stroomlevering en genieten van hernieuwbare, lokale energie en een lagere energiefactuur. Verder onderzoeken we welke andere maatregelen het fonds via haar partners kan aanbieden op vlak van energiebesparing en renovatie.

Een sterk netwerk

Om de maatregelen vorm te geven werken we samen met een netwerk van sociale partners en inwoners uit Eeklo. De participatie van inwoners met een beperkt budget speelt een belangrijke rol in de verdere uitwerking. Wie zelf in zo’n situatie zit, kent als geen ander de drempels en kansen die bestaan. Zo zorgen we er samen voor dat de maatregelen die verder uitgewerkt worden echt een verschil maken.

In samenwerking met de lokale partners zorgen we ervoor dat de nieuwe maatregelen afgestemd worden op de bestaande diensten.

Hiervoor kunnen we rekenen op:

We houden jullie op de hoogte rond wat je verder kan verwachten.

[Meer informatie over Power Up]

Contact

Omgeving

Adres
Industrielaan 2 , 9900 Eeklo Stadskantoor
Tel.
09 218 28 40
omgeving@eeklo.be
Vandaag
Nu gesloten
op afspraak 09:00 tot 12:00 14:00 tot 16:00
Morgen
op afspraak 09:00 tot 12:00 14:00 tot 16:00