Power Up: hernieuwbare energie betaalbaarder maken voor iedereen

Energiearmoede aanpakken in Eeklo

Voor steeds meer mensen wordt het moeilijk om de energierekening te betalen. Hoge energieprijzen, een huis dat aan renovatie toe is, oude huishoudtoestellen die veel energie verbruiken,... zorgen al snel dat de kosten oplopen. Via het Europese project 'POWER UP!' wil Eeklo energiearmoede aanpakken en zorgen dat iedereen in Eeklo toegang heeft tot lokale betaalbare, hernieuwbare energie. In dit project, dat loopt in zes steden verspreid over Europa, werken steden samen met inwoners en sociale ondernemers nieuwe plannen uit rond hernieuwbare energie en energiebesparing, waarbij ervoor gezorgd wordt dat inwoners met een beperkt inkomen geen financiële risico’s moeten nemen.

Samen op zoek naar duurzame oplossingen

Heb je hoge energiekosten? Wil je meer weten en samen nadenken over een lagere elektriciteitsfactuur? Kom naar Power Up!

We komen 6 keer bijeen op woensdag van 9u tot 11u45 om te denken en te doen, in Wijkcentrum de Kring op

  • woensdag 19 oktober

  • woensdag 26 oktober

  • woensdag 9 november

  • woensdag 16 november

  • woensdag 23 november

  • woensdag 30 november

Deelnemen is gratis. We eten samen ontbijt en soep.

Wil je er bij zijn? Meer info via 0472/63.26.00 of powerup@eeklo.be of kom langs tijdens de eerste workshop op 19 oktober!

Heb je problemen om je energiefacturen te betalen? Je bent niet alleen. Neem contact op met het Sociaal Huis, zij zoeken discreet samen met jou naar de meest passende oplossing.

Vragen rond jouw energie rekening, energie besparen of renoveren? Maak een afspraak bij Woonwijzer voor gratis advies.

Meegenieten van hernieuwbare energie

Via een fonds met opbrengsten uit hernieuwbare energie kan Eeklo een aantal plannen uitwerken die structureel de energiekosten voor gezinnen met een beperkt inkomen doen dalen.

We willen iedereen in Eeklo de kans geven om te participeren in een coöperatieve windturbine van burgercoöperatie Ecopower, ook gezinnen met een beperkt inkomen. Op die manier kunnen meer mensen gebruik maken van coöperatieve stroomlevering en genieten van hernieuwbare, lokale energie en een lagere energiefactuur. Verder onderzoeken we welke andere maatregelen het fonds via haar partners kan aanbieden op vlak van energiebesparing en renovatie.

Een sterk netwerk

Om de maatregelen vorm te geven werken we samen met een netwerk van sociale partners en inwoners uit Eeklo. De participatie van inwoners met een beperkt budget speelt een belangrijke rol in de verdere uitwerking. Wie zelf in zo’n situatie zit, kent als geen ander de drempels en kansen die bestaan. Zo zorgen we er samen voor dat de maatregelen die verder uitgewerkt worden echt een verschil maken.

In samenwerking met de lokale partners zorgen we ervoor dat de nieuwe maatregelen afgestemd worden op de bestaande diensten.

Hiervoor kunnen we rekenen op:

We houden jullie op de hoogte rond wat je verder kan verwachten.

[Meer informatie over Power Up]

Contact

Omgeving

Adres
Industrielaan 2 , 9900 Eeklo Stadskantoor
Tel.
09 218 28 40
omgeving@eeklo.be