Publiekswerking

Over publiekswerking

Culturele publiekswerking heeft tot doel kleur te geven aan een publieksverbredende en publieksverdiepende werking ten voordele van het cultuurhuis Herbakker, bibliotheek Eeklo en de cultuurdienst van stad Eeklo. Publiekswerking wil vertrouwen creĆ«ren tussen tal van (culturele) partners, burgers, de dienst cultuur en culturele verenigingen uit stad Eeklo en stelt zich tot doel al deze partijen met elkaar te verbinden.

Publiekswerking is erop gericht om op maat van verschillende doelgroepen te communiceren over talloze culturele initiatieven die de stad rijk is. Verder bevordert publiekswerking de toeleiding naar het cultuurcentrum en de bibliotheek, door onder meer concrete culturele projecten en activiteiten te organiseren waarbij we zo veel als mogelijk burgers laten participeren. Vanuit de dienst culturele publiekswerking zullen culturele projecten in cocreatie ontwikkeld worden, samen met Eeklonaars. Culturele publiekswerking ondersteunt de adviesraad voor cultuur en maakt werk van een (boven)lokaal cultureel netwerk.

Stad Eeklo wenst alle Eeklonaars de kans te bieden om onder andere cultuur in de stad, in al zijn diversiteit, te beleven. In dit licht is publiekswerking een middel om alle Eeklonaars de komende jaren uit hun kot te trekken: door medeburgerschap aan te moedigen, culturele activiteiten toegankelijker te maken en structureel zorg te dragen voor alle vrijwilligers. Dat wil zeggen, door middel van samenwerking, een drempelverlagend en participatief beleid tot stand brengen.

Kortom, samen maken we cultuur!

Heb je een vraag of zit je met een idee? Neem dan zeker contact met ons op.

Contact

Cultuurdienst

Nu open
Adres
Bibliotheek Molenstraat 36 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Open van 09:00 tot 12:00 & 16:00 tot 19:00
Morgen
Open van 10:00 tot 17:30
Naar top