Recyclagepark

De live-stream niet zichtbaar? Druk dan hier.

Bekijk hier de openingsuren & sluitingsdagen

Inwoners uit Eeklo krijgen toegang tot het recyclagepark via hun elektronische identiteitskaart.

Bezoekers komen het recyclagepark binnen via de Ringlaan vanaf het kruispunt van de Ringlaan met de Industrielaan. Het is verboden zich een toegang te verschaffen via de uitgang, zelfs zonder voertuig. 

De betaling gebeurt met bancontact. 

Kijk op de website van IVM voor

  • openingsuren,
  • sluitingsdagen en
  • de afvalstromen waarvoor je terecht kan in het recyclagepark van Eeklo.

Er is een beurtensysteem van toepassing, er zijn 12 gratis beurten per kalenderjaar per adres voor inwoners van Eeklo.

Onder een beurt wordt verstaan: één bezoek te voet, per fiets, per personenwagen (met of zonder aanhangwagen), per bestelwagen (met of zonder aanhangwagen) of tractor (met of zonder aanhangwagen) met aanbrenging van max. 2 m³ materiaal. Per bijkomende hoeveelheid tot 2 m³ zal een extra beurt aangerekend worden. Vrachtwagens zijn niet toegelaten. 

  • Voor het aanleveren van grof huisvuil te voet, per fiets of per personenwagen (zonder aanhangwagen): 5 euro per aanleverbeurt. 
  • Voor het aanleveren van grof huisvuil per bestelwagen, camionette (met of zonder aanhangwagen) of personenwagen met aanhangwagen: 10 euro per aanleverbeurt.
  • Het aanleveren van grof huisvuil wordt bovendien in mindering gebracht als één van de twaalf gratis beurten. 

Diverse tarieven voor verschillende doelgroepen uit het reglement:

  • Particulieren woonachtig in Eeklo
    Gratis beurten zijn niet overdraagbaar naar het volgende jaar. Bijkomende beurten kosten 2 euro per beurt t.e.m. de 20ste beurt. Vanaf de 21ste beurt: 10 euro. 
  • Bij het overlijden van een inwoner uit de stad
    De toegang is mogelijk via een groen attest, te verkrijgen op het Stadskantoor. Familieleden van de overledene kunnen gedurende drie maanden 12 gratis beurten opgebruiken. Bijkomende beurten kosten 2 euro per beurt (t.e.m. 20ste beurt). Vanaf 21ste beurt: 10 euro.  De bezoekers die via een attest toegang krijgen tot het recyclagepark (bij overlijden van een inwoner van de stad of bouwers/verbouwers) moeten de gevraagde retributie via bancontact betalen op het containerpark.
  • Instellingen, scholen en jeugdverenigingen erkend door de jeugdraad
    De toegang is mogelijk via een badge te verkrijgen op het recyclagepark tegen een borg van 10 euro. De eerste 12 beurten per jaar zijn gratis. Gratis beurten zijn niet overdraagbaar naar het volgende jaar. Bijkomende beurten kosten 2 euro per beurt (t.e.m. 20ste beurt). Vanaf 21ste beurt: 10 euro.
  • KMO's gevestigd in Eeklo en tweede verblijvers
    De toegang is mogelijk via een badge te verkrijgen op het Stadskantoor tegen een borg van 10 euro. Er worden GEEN gratis beurten toegekend. Per beurt wordt 7 euro aangerekend.
  • Toekomstige inwoners van de stad (bouwers/verbouwers)
    De toegang is mogelijk via een rood attest, te verkrijgen op het Stadskantoor. Er worden GEEN gratis beurten toegekend. Per beurt wordt 7 euro aangerekend.

Hulpbehoevenden of ouderen

Inwoners die wegens ziekte of beperkte mobiliteit niet zelf naar het recyclagepark kunnen gaan, kunnen vanaf 1 oktober een zorgvolmachtattest - geel attest aanvragen. Op die manier kan iemand anders in hun plaats afval naar het recyclagepark brengen en kunnen zij ook gebruik maken van de 12 gratis beurten die worden toegekend per huisadres.

Voorwaarde voor het bekomen van een geel attest:

- het geel attest staat op naam van één persoon die de volmacht ontvangt van de hulpbehoevende voor het gebruik van de eID in functie van het bekomen van een toegang tot het recyclagepark van Eeklo;

- één jaar geldig

- Het geel attest kan jaarlijks verlengd worden mits een nieuwe aanvraag

- Eén van de volgende bewijsstukken dient toegevoegd te worden bij de aanvraag tot geel attest:

  • Notariële zorgvolmacht of;
  • Doktersattest of;
  • Verklaring op eer door de hulpbehoevende.

Vraag het volmachtformulier voor hulpbehoevenden hier aan

Wij vragen om de afvalstoffen te sorteren voor je naar het recyclagepark komt. Zo kunnen de verschillende fracties vlot afgeleverd worden en is er een goede doorstroming van bezoekers op het recyclagepark. Wanneer ongesorteerd materiaal wordt aangebracht, zal de toegang tot het recyclagepark geweigerd worden. Het is op het recyclagepark verboden de containers te doorzoeken of afvalstoffen weg te nemen.

Wil je grof vuil aan huis laten ophalen?

Contacteer IVM

Contact

Recyclagepark IVM

Naar top