Regenboogzebrapad

STAD EEKLO LEGT TWEEDE REGENBOOGZEBRAPAD AAN

Stad Eeklo huldigt op maandag 11 oktober een tweede regenboogzebrapad in. Dit nieuwe regenboogpad komt aan de Oostveldstraat ter hoogte van het Heldenpark.

11 oktober is het internationale coming – out dag. Het stadsbestuur hoopt met dit zebrapad opnieuw de sociale acceptatie van LHBT+ te bevorderen.

Een regenboog is het symbool van de LGBTQ+-gemeenschap. Met het aanleggen van regenboogzebrapaden willen steden en gemeenten aandacht vragen voor diversiteit en acceptatie van LGBTQ+-ers.

Het eerste regenboogzebrapad van Eeklo werd in mei 2019 aangelegd aan de Burgemeester Lionel Pussemierstraat, ter hoogte van basisschool De Wegel en het Sportpark. Eeklo was daarmee een van de eerste steden in België die zo’n zebrapad aanlegden. Op dat moment waren er enkel regenboogzebrapaden in Gent, Brussel, Antwerpen, Genk, Hasselt en Sint-Niklaas. Voor zover bekend werd het eerste regenboogzebrapad ooit in 2012 aangebracht tijdens de Pridemaand in West Hollywood.

Omdat het stadsbestuur veel belang hecht aan een gelijke-kansenbeleid, heeft ze besloten een tweede regenboogpad aan te leggen. Met de Oostveldstraat is gekozen voor een zichtbare plek om de boodschap erachter uit te dragen. 

Naar top