Eeklo spreekt digi.taal

Voor steeds meer diensten kan of moet je online, of je nu je treinticket wilt kopen of je belastingaangifte wilt indienen. Handig, maar niet voor iedereen. Daarom zet stad Eeklo in op het verkleinen van de digitale kloof. Door ondersteuning op maat aan te bieden wil de stad de digitale vaardigheden van de inwoners verhogen.

Digi.lab

Stad Eeklo en Ligo (het Centrum voor Basiseducatie Gent-Meetjesland-Leieland) slaan de handen in elkaar om zoveel mogelijk inwoners van Eeklo digitaal wegwijs te maken. Ze organiseren vanaf oktober een maandelijkse workshop (een digi.lab) op woensdagvoormiddag van 10 tot 12 uur. Dit aanbod is bedoeld voor digitale beginners. Er zijn daarom telkens twee begeleiders.


Elk digi.lab heeft een nieuw digitaal thema waarmee je iets bent in je dagelijks leven. De gratis workshops vinden telkens plaats op een andere locatie in Eeklo. Er zijn computers beschikbaar, maar deelnemers mogen gerust ook een eigen laptop meebrengen. Inschrijven is niet nodig.

De digitalisering gaat razendsnel

Digi.spot en Digi.spreekuren

Het aanbod van digitale ondersteuning breidt uit met digi.spots en digispreekuren.
Tijdens de openingsuren van de bibliotheek, LDC Zonneheem en Wijkcentrum De Kring kan iedereen daar gratis gebruik maken van een pc (digi.spots).

Voor wie graag wat ondersteuning wil, is er het digispreekuur: een vrijwilliger biedt je ondersteuning bij je digitale vragen:

  • De Kring op woensdag van 10 tot 11.30 uur
  • LDC Zonneheem op woensdag van 14 tot 15.30 uur
  • bibliotheek op zaterdag van 10 tot 11.30 uur

Contact

Bibliotheek - STIP (Stedelijk informatie Punt)

Vandaag
Nu open
open van 10:00 tot 17:30
Morgen
open van 14:00 tot 19:00