Spreukenwandeling

Elk jaar van 1 tot 10 oktober vindt de ’10-daagse van de veerkracht’ plaats. Veerkracht is het vermogen om met tegenslagen om te gaan en daar dan sterker uit te komen. Door jezelf en anderen te ontdekken kan je je eigen veerkracht vergroten. Je staat er niet alleen voor, samen kunnen we ook veerkrachtig zijn. Ook stad Eeklo vraagt elk jaar samen met verschillende partners aandacht voor mentaal welbevinden.

Flashmob

Als startschot organiseerde de stad samen met dansschool Fit2dance, COMEET en Logo Gezond+ op zondag 1 oktober een verrassings-dansact op het Krugerplein tijdens de Kaaifeesten. Een ludieke manier om alle aanwezigen te verrassen maar tegelijk ook aandacht te vragen voor mentaal welzijn. De actie kadert ook in het project Cultuurinjectie van COMEET, waarbij we cultuurparticipatie bij jongeren uit het Meetjesland tussen 12 en 25 jaar op een duurzame manier verhogen. Wil je deze flashmob herbekijken? Klik dan hier

Spreukenwandeling

Verder organiseerde de stad van 1 tot 10 oktober een spreukenwandeling in samenwerking met De Plek, Logo Gezond+, Comeet en Eerstelijnszone. Op verschillende plaatsen in Eeklo werden veerkrachtige spreuken op het raam geschreven. Via een uitgestippelde wandeling kon je er verschillende ontdekken in Eeklo.

Zo kon je spreuken terugvinden bij de bibliotheek, de jeugddienst en vele andere plekken. Wie goed gekeken heeft kon zien dat er een aantal spreuken een gekleurde letter(s) bevatte waarmee je het woord ‘schitter’ kon vormen. Drie winnaars maakte kans op een Eeklobon ter waarde van 10 euro. Deze winnaars zijn gekend: Sonja D’hanens, Karlijn De Bal en Daniella Corné, proficiat!

Arcade run en Veerkrachtig eten

Op woensdag 4 oktober organiseerde de Plek, HTC en het jeugdhuis een ‘arcade run’ in de Blokhutten.

Op donderdag 5 oktober organiseerde de Plek ‘Veerkrachtig eten’ in de Plek. Ook dit was een groot succes

Meer info? Contacteer ons.

Griet De Paepe - 0475/ 76 23 90

Contact

Balie Sociaal Huis

Adres
Welzijnscampus De Zuidkaai Zuidmoerstraat 136 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nu gesloten
Gesloten
Morgen
Gesloten
Naar top