Strategisch Commercieel Plan

Stad Eeklo heeft 15 doelstellingen vooropgesteld om de detailhandel in de stad te ondersteunen. Eeklo gaat onder meer de strijd aan tegen leegstaande handelspanden.

De 15 doelstellingen zijn opgenomen in het Strategisch Commercieel Plan, dat werd goedgekeurd op de gemeenteraad van 28 november 2022. De dienst Lokale Economie stelde het meerjarenplan op met advies en input van de Economische Raad.

Het Strategisch Commercieel Plan vormt de leidraad van een efficiƫnt detailhandsbeleid voor de komende jaren. Een bloeiende detailhandel en een sterke lokale economie zorgt immers voor beweging, beleving en sfeer.

De stad gaat daarom ook de strijd aan tegen leegstaande handelspanden. Eigenaars kunnen hun handelspand activeren door gebruik te maken van renovatiepremies, een andere invulling te geven aan hun handelspand of een pop-up te starten. Stad Eeklo zet op die manier in op heractivatie van leegstaande handelspanden. Langdurige leegstand zal tegelijkertijd meer worden belast.

Verder wil Eeklo startende ondernemers aantrekken en volop ondersteunen. Zo zullen pop-up handelszaken worden aangemoedigd om door te groeien naar een vaste winkel door middel van een doorstartpremie.

Het volledige plan kan je hier raadplegen. Strategisch Commercieel plan Eeklo_goedgekeurde versie.pdf11 Mb(pdf)

Contact

Lokale economie

Adres
Industrielaan 2 , 9900 Eeklo
Tel.
09 218 28 91
GSM
0490 52 07 08
economie@eeklo.be
Vandaag
Nu gesloten
open van 09:00 tot 12:30
Morgen
open van 09:00 tot 12:30