Subsidie Meetjeslandse Muziekbands

Voor vele Meetjeslandse muzikanten is de coronacrisis een periode geweest van wachten en nog meer wachten. Met een opgeluchte zucht kijken we allen uit naar de evenementen die ein-de-lijk weer groen licht krijgen. Dat betekent opnieuw speelkansen, opnieuw publiek beroeren en opnieuw zich ten volle amuseren. Met de subsidie voor Meetjeslandse Muziekbands wil stad Eeklo zowel Eeklose organisatoren als regionale muziekbands ondersteunen om terug te programmeren en op te treden op Eekloos grondgebied. 

Wat? Subsidie van max. 250 euro per optreden.

Voor wie? Meetjeslandse muziekbands die optreden op Eekloos grondgebied;
                Eeklose organisatoren die een Meetjeslandse band boeken voor een evenement die plaatsvindt op Eekloos grondgebied.

Meetjeslandse Muziekband? Stad Eeklo definieert een Meetjeslandse muziekband als een band waarvan minstens een lid afkomstig en woonachtig is in een gemeente in het Meetjesland, of het nu Aalter, Assenede, Eeklo, Evergem, Lievegem, Maldegem, Kaprijke, Sint-Laureins, Wachtebeke of Zelzate is.

Wanneer? Optredens en evenementen lopende tot eind december 2022.

Hoe aanvragen? Een subsidie Meetjeslandse Muziekbands vraag je aan door te mailen naar cultuur@eeklo.be 

Hoe verantwoorden? Stuur het bewijsmateriaal binnen één maand na plaatsvinden van het evenement door naar cultuur@eeklo.be. Als bewijsmateriaal volstaat enerzijds een betaalbewijs, contract of schriftelijke afspraak tussen organisator en muziekband, anderzijds beeldmateriaal dat aantoont dat het optreden effectief heeft plaatsgevonden.

Meer info? Raadpleeg het reglement onderaan deze pagina.