Teams-achtergronden

donderdag 16 december 2021

Je Teams-vergadering in Eeklo-stijl

Speciaal voor de feestdagen hebben we enkele Eeklose achtergronden in een Valentijnsfeer ondergedompeld. Zo kan je je Teams-vergadering nog iets extra harttochtelijker maken.

 


Hoe wijzig je je achtergrond in Teams?

Voor je gaat deelnemen aan een vergadering, kom je eerst in een donker venster met de video- en audio-opties. Daar selecteer je Achtergrondfilters. Het staat net onder het videovenster. De achtergrondopties worden dan rechts weergegeven in een aparte kolom.

Selecteer bijvoorbeeld Vervagen om je achtergrond wazig te maken. Je opname wordt duidelijk en helder weergegeven terwijl alles op de achtergrond subtiel is weggewerkt.

Je kan je achtergrond ook vervangen door een thematische achtergrond: zoals bijvoorbeeld 1 van de mooie Eeklose achtergronden hieronder. Hoe doe je dit precies?

  1. Klik op 1 van de 5 achtergronden hieronder en klik met de rechtermuisknop op de afbeelding. Dan kan je kiezen voor "Afbeelding opslaan als". Standaard sla je deze afbeelding dan op in de map "Downloads".

  2. Terug in Teams kan je bij de achtergrondopties Nieuw toevoegen selecteren en kies je de gekozen afbeelding uit de map "Downloads".

  3. Zo, klaar! Je ziet nu een spiegelbeeld van jezelf op het scherm.
    OPGELET! Waarschijnlijk denk je dat je de afbeelding moet spiegelen. Geen zorgen, dat is niet nodig. Alleen jij ziet het logo in spiegelbeeld. Voor de overige deelnemers van de meeting staat het logo goed.

Je nieuwe achtergrond blijft aanwezig in al jouw vergaderingen en oproepen totdat je deze opnieuw wijzigt.


Foto's