VK Tegelwippen en Tegeltaxi

Eeklo neemt deel aan het tweede Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. De uitdaging? Zoveel mogelijk tegels vervangen door groen, en dat zowel op openbaar als privaat domein. Nieuw in 2024: onze tegeltaxi haalt gewipte tegels van de burgers kosteloos op!

Het concept van het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen is simpel maar krachtig: steden en gemeenten nemen het tegen elkaar op om het meeste tegels eruit te wippen. De stad gaat zelf aan de slag om te ontharden op openbaar domein, maar we willen ook onze inwoners aansporen om mee te doen. Zo gaan we samen voor meer groen en meer ontharding in onze stad.

Inwoners geven hun gewipte tegels zelf in op www.vk-tegelwippen.be, zo vullen we de teller van de stad aan. Voor het ontharden van een voortuin geeft de stad ook een subsidie tot 1000 euro. Daarnaast regelen we een tegeltaxi.

De tegeltaxi kan je aanvragen via www.eeklo.be/tegelwippen met een foto van voor en van na de ontharding.   

Ook in 2023 nam stad Eeklo deel aan het VK Tegelwippen. Op die manier werden maar liefst 16.995 tegels uitgebroken, goed voor 779,45 tegels per 1000 inwoners. In 2024 blijven we ambitieus!

Nieuw in 2024: de tegeltaxi

Nieuw in 2024: de tegeltaxi! Bij onthardingen op privédomein, komt de technische dienst de gewipte klinkers, kasseien, tegels, betonverharding (…) ophalen. Het gaat hier om ophaling van maximaal 20 vierkante meter.

Vraag hier je tegeltaxi aan

 

Alle links

Website VK Tegelwippen

Voor het ontharden van een voortuin geeft de stad ook een subsidie tot 1000 euro. Meer info op Subsidie ontharding

Extra info: Bodem-& Plantweetjes na ontharding

Downloads

Contact

Technische dienst

Adres
Stadskantoor Industrielaan 2 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nu gesloten
Open van 09:00 tot 12:30
Morgen
Open van 09:00 tot 12:30 & 14:00 tot 16:00
Naar top