Waar zie jij onze zitbank of plantenbak?

Binnen het project DorpKernGezond, waarin we samenwerkten met onder meer Logo Gezond+, hebben we een veelzijdig zit-, ontmoetings- en groenelement ontwikkeld. Het element kan gebruikt worden in verschillende straten en wijken en kan zorgen voor meer groen, meer zitgelegenheid en meer contact tussen buren. Dankzij dit mobiel element kunnen we deze mogelijkheden op verschillende plaatsen in Eeklo testen. Daarbij hebben we jouw hulp nodig om de beste plekken te vinden!  

Het zitelement maakte zijn debuut in de Helmstraat en werd later in het najaar van 2023 opgesteld in de Sparrebosstraat als onderdeel van een burgerbudgetproject. Op dit ogenblik staat de constructie op het Herbakkersplein. Welke straat of buurt lijkt jou ideaal als testlocatie voor dit element in 2024? Deel je idee op https://ikdoemee.eeklo.be/testbank en geef aan waarom je denkt dat die locatie de beste keuze is. Je kan ook stemmen op de ingediende ideeën. In de komende maanden zal het zitelement een 'rondreis' maken door Eeklo op basis van stemmen en de praktische haalbaarheid van voorgestelde locaties. Ideeën indienen en stemmen is mogelijk tot eind februari 2024. 

Plantenbakken 

Daarnaast heeft de stad onlangs grote plantenbakken aangeschaft. In welke straat wil je enkele van deze bakken plaatsen om een veiliger en groener straatbeeld uit te proberen? Deel je suggestie op ikdoemee.eeklo.be/testbank en stem tegelijkertijd op het beste idee. 

Ook de plantenbakken zullen een 'rondreis' maken door Eeklo op basis van stemmen en praktische haalbaarheid. Ook hier kan je nog stemmen tot eind februari 2024

Naar top