Toegankelijkheid werkingen

Onze werkingen

Alle kinderen hebben recht op zoveel mogelijke toffe speelkansen in hun vrije tijd. Alle kinderen, dus ook kinderen met beperkingen, maatschappelijk kwetsbare en meertalige kinderen. Onze werkingen hoeven daarom niet per se een perfecte afspiegeling te zijn van de maatschappij, maar we streven er wel naar om op zijn minst de kinderen uit de buurt te bereiken.

De basisfunctie van onze werkingen is spelen en daarom bieden we alle kinderen de beste speelkansen aan. Om zoveel mogelijk kinderen een leuke tijd te bezorgen, bieden we verschillende spellen en manieren van spelen aan. Naast de geplande activiteiten (bijvoorbeeld dikke Bertha, een strategobosspel of maskers knutselen) is het ook mogelijk om vrij te spelen (in de zandbak met autootjes, een kleuterdorp maken van kartonnen dozen of je eigen soep samenstellen). Op die manier geven we de kinderen meer vrijheid om zelf voorstellen te doen, zelf met idee├źn te komen en zo kunnen ze spelen hoe ze het zelf graag willen. Zo spelen ze op hun eigen tempo, wat hun speelkwaliteit en speelplezier verhoogt.

Door een inclusieve werking te gebruiken, proberen we stelselmatig drempels weg te werken en de werking aan te passen aan de behoeften van elk kind. We organiseren hiervoor intakegesprekken met ouders en kinderen, passen het sociaal tarief toe bij inschrijvingen, voorzien een-op-een begeleiding waar mogelijk, zorgen we voor een duidelijke structuur en dagindeling en passen het speelaanbod aan.

Een inclusieve werking is vooral een warme werking die oprecht geïnteresseerd is in de kinderen. Er is een babbelcultuur en een toffe sfeer waarin iedereen wordt gewaardeerd en waar we de kinderen op een positieve manier benaderen. We zijn ons bewust van de meerwaarde van een diverse animatorenploeg. Verschillende achtergronden en ervaringen betekenen een frisse kijk en een nieuwe input. Animatoren met een beperking, meertalige of maatschappelijk kwetsbare animatoren krijgen hier de kans om hun talenten te ontplooien en worden hierin ondersteund.

Evenementen

We staan in voor de organisatie van enkele evenementen, zoals het Sinterklaasfeest, Dag van de Jeugdbeweging en Buitenspeeldag en daarbij streven we naar toegankelijkheid voor iedereen. We willen er dan ook voor zorgen dat elk kind, elke persoon dezelfde keuzes kan maken, zonder dat praktische obstakels of ongemakken hen daarbij hinderen.

We houden rekening met aangepaste parkeerplaatsen, bereikbaarheid, maar we zorgen er vooral voor dat de beleving voor iedereen gelijk is. Bij de organisatie houden we er ons als dienst aan om deze aspecten te bewaken.

Wil je meer info over onze inclusieve werkingen? Neem contact op met onderstaande medewerkers via onze contactgegevens:

  • Vakantiewerking Gekko - Delphine Verstraeten - Simon Claeys
  • Wijkwerking - Tomas Fordeyn - Lenny Albrecht
  • Hit The City - Tomas Fordeyn - Lenny Albrecht

Voor meer info of tips over onze evenementen kun je terecht bij Tijs Blomme.

Contact

Gekko

Adres
Jeugdcentrum Kubiek Kerkstraat 121 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nationale feestdag
Morgen
Open van 09:00 tot 12:00
Naar top