Groen Genoeg

17:35 - 18:15 GROEN GENOEG

Main stage

Meetjeslandse ‘Groen Genoeg’ komt harder en zachter dan ooit tevoren.

Het tweekoppige hiphopcollectief Groen Genoeg, bestaand uit Beatboer Tony en HennyGenoeg, heeft een kersvers album op de streek losgelaten. ‘’Had je mij 5 jaar geleden gezegd dat ik rapper ging worden, en al ongeveer 30 nummers zou uitgebracht hebben, zou ik met je gelachen hebben”.

Groen Genoeg ontstond op vraag van Beatboer Tony, waarbij hij jeugdvriend en niet in rap geïnteresseerde Henny Genoeg vroeg om een tekst te schrijven op zijn eerste probeerselbeat. Tony was al langer thuis in de muziek, maar dan als Tony Hoffman, waarmee hij nog steeds techno producet en platen gaat draaien. Maar hij wou iets nieuws proberen. Ons eerste nummer ‘hey dokter’ was verrassend en spannend waardoor we bleven proberen. Zo bouwden we het ene probeersel na het ander totdat we ineens een hele hoop materiaal hadden zonder eigenlijk te weten wat we ermee gingen doen. Zo schreven wij ons in voor een wedstrijd van hip hop hooray om eens te testen of we nu eigenlijk echt muziek aan het maken waren? Dan kwam 1 van de moeilijkste opgaves, een naam verzinnen. De naam "groen genoeg" won het uiteindelijk van "tsjernobyl boys" en "ruk geluk". Na wat paniekaanvallen en slapeloze nachten was het aan ervaringsloze Henny om zich te bewijzen. Buiten wat kniegeknik en de microfoon verkeerd vasthouden viel het allemaal best mee en werden we zo ook geselecteerd als 1 van de winnaars. De prijs was een optreden tijdens een evenement van HHH. Wij zijn hip hop hooray nog steeds dankbaar voor deze duw in de rug!

Na hard werk, bloed, zweet, tranen en veel jonko’s, stellen wij u trots ‘Alle Markten’ voor.“Alle Markten” is een verzameling van totaal verschillende thema’s die we op een of andere manier toch samen hebben gekregen en versmolten tot een muzikale reis door de kleinverdeelde vlaktes van ons Meetjesland. Van eerbetoon voor Eddy Wally tot pitta bestellen bij Izmir, van boze voicemail door vriendin tot het verwekken van de zoektocht naar de ronny der ronnys, de ronnylimpics en zoveel meer.

Laat u verrassen door een ietwat gegroeid Groen Genoeg dat zo stilaan en beetje bij beetje de muzikale wereld aan het ontdekken en beleven is. Tijdens deze leerrijke ontdekkingsreis vol toevalligheden waren sommige mensen cruciaal om het niet op te geven, waarvoor wij zeer dankbaar zijn. Hierbij wil ik vooral Siebrand van de Stroate in Kortrijk bedanken. Ook wil ik (Henny) onze Tony nog eens bestoefen en bedanken, want zonder deze bleke man was er van Groen Genoeg geen sprake.

Neem ons vooral niet te serieus, want dat doen wij ook niet. Dus samengevat: “Alle markten” is een verzameling van verzen die met kunst niets te maken hebben, rijmelarij zouden we het kunnen noemen. Zo is het gras nog steeds groener aan de overkant maar dat van ons blijft "groen genoeg"

Contact

Jeugddienst

Adres
Kerkstraat 121 , 9900 Eeklo Jeugdcentrum Kubiek
Tel.
09 218 29 20
jeugd@eeklo.be
Vandaag
Nu gesloten
open van 09:00 tot 12:00
Morgen
Gesloten