Tweede kerstactie groot succes

Gepubliceerd op maandag 23 jan 2023 om 12:32

Op zaterdag 21 januari werden de winnaars bekend gemaakt van de kerstactie die het stadsbestuur organiseerde in samenwerking met de deelnemende handelaars.

De aangepaste spaarformule met 10 stempels bleek een groot succes, want er werden maar liefst 65.000 kaarten uitgedeeld en 25.000 volle spaarkaarten ingeleverd. Daarmee werd tijdens de kerstperiode bijna anderhalf miljoen euro uitgegeven bij de deelnemende handelaars.

Dankzij de gulle sponsoring van de deelnemende handelaars en de bijdrage van het stadsbestuur, konden we 100 prijzenpakketten met een totaalwaarde van ruim 13.000 euro verloten. De winnaars van de eerste tien prijzen werden in het Jeneverhuis uitgenodigd voor de prijsuitreiking. Alle andere winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Mireille Mortier werd door een onschuldige kinderhand als grote winnaar uitgeloot. Zij ging naar huis met een prijzenpakket ter waarde van meer dan 1.200 euro, met daarin onder andere een wasmachine, een geschenkmand, boekenpakket en Eeklobonnen. De tweede prijs ter waarde van 835 euro was voor Liselot Peys en Noor Blomme ging met de derde prijs ter waarde van 655 euro aan de haal.

Bij de allerkleinsten werden bij de tekenwedstrijd ook dubbel zoveel kindjes door de kerstman blij gemaakt met strippakketten, een gepersonaliseerde verjaardagstaart, speelgoed en cadeaubonnen. Laure Danneels, 9 jaar, won de hoofdprijs en is de gelukkige eigenares van een mooie kinderfiets! 

Nieuw dit jaar was de wedstrijd voor de mooiste kerstetalages onder de deelnemende handelaars. Zo moedigden we de handelaars aan om de kerstbeleving in onze stad te vergroten én belonen we hen ook voor hun inspanningen. Meer dan 240 klanten brachten hun stem uit, waaronder ook Daniella Van Maele. Zij won een Eeklobon van 25 euro. De etalage van Polly Magoo werd verkozen tot mooiste kerstetalage, gevolgd door de etalages van Mooi! en Burtline. De winnende handelaars wonnen respectievelijk een Eeklobon van 500 euro, 250 euro en 150 euro.

Proficiat aan alle winnaars!