Vaccinatiecentrum

Heb je vervoer nodig naar Sanapolis? Contacteer Sanapolis op het gratis nummer 0800 82 166 voor GRATIS vervoer.

Word vrijwilliger in het vaccinatiecentrum Sanapolis

Contacteer Sanapolis

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe werkt het Vaccin?

Vaccinatieteller

Het inplanten van de vaccinatiecentra in de regio Meetjesland was geen evidente oefening. Het spreekt voor zich dat iedere gemeente maximale service wil bieden aan zijn inwoners en ervoor wil zorgen dat het vaccinatiecentrum zo vlot mogelijk bereikbaar is. Daarnaast kwam ook de richtlijn vanuit Vlaanderen dat er per eerstelijnszone maximaal 2 vaccinatiecentra kunnen ingericht worden. Dit zorgde ervoor dat er keuzes moesten gemaakt worden binnen onze regio. Het was een oefening waarbij zowel gekeken werd naar maximale bereikbaarheid voor alle inwoners, efficiënte organisatie en voldoende comfort voor de burger die zich wil laten vaccineren. 

Het is dan ook eens te meer tekenend voor de goede samenwerking in het Meetjesland dat er, ondanks de moeilijke oefening, consensus is bereikt. 

  • Sanapolis polikliniek AZ Alma: Gentse Steenweg 132, 8340 Sijsele 

Bovenstaande locatie is ingericht als vaccinatiecentrum.

Elke gemeente is toegewezen aan één vaccinatiecentrum, waarbij iedere inwoner individueel zal uitgenodigd worden om zich te laten vaccineren in dit vooropgestelde centrum. Er wordt naar een oplossing op maat gezocht voor inwoners die minder mobiel zijn en zich thuis willen laten vaccineren. 

Voorlopig werd vanuit de eerstelijnszone voorgesteld om de gemeentes Zelzate, Kaprijke, Evergem en Assenede te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum te Evergem. De inwoners van Eeklo, Sint-Laureins en Maldegem zouden in het vaccinatiecentrum te Sijsele terechtkunnen. Zowel Lievegem als Aalter kunnen hun inwoners bedienen in eigen gemeente. 

Wil jij Corona een koekje van eigen deeg geven en kan je niet wachten om je vaccin te krijgen of twijfel je nog? Via de website www.laatjevaccineren.be vind je heel wat informatie terug.