Vaccinatiecentrum

Heb je vervoer nodig naar Sanapolis? Contacteer Sanapolis op het gratis nummer 0800 82 166 voor GRATIS vervoer.

Word vrijwilliger in het vaccinatiecentrum Sanapolis

Contacteer Sanapolis

Veelgestelde vragen (FAQ)

Volgorde vaccinatie

Hoe werkt het Vaccin?

Vaccinatieteller

Een paar maand geleden vroegen we u om ons te helpen. Het was vijf na twaalf, we hadden uw hulp nodig om het hoofd boven water te houden. En jullie hebben ons geholpen door met z’n allen grote inspanningen te leveren en de maatregelen na te leven, waarvoor onze oprechte dank! 

Maar nu is de tijd gekomen voor ons om jullie te helpen. Om samen over die laatste grote horde te springen: ‘de vaccinaties’ en zo samen onze vrijheid terug te winnen. We zijn dan ook enorm tevreden dat we kunnen aankondigen dat alle inwoners van het Meetjesland zich zullen kunnen laten vaccineren in 4 grote centra.

Het inplanten van de vaccinatiecentra in de regio Meetjesland was geen evidente oefening. Het spreekt voor zich dat iedere gemeente maximale service wil bieden aan zijn inwoners en ervoor wil zorgen dat het vaccinatiecentrum zo vlot mogelijk bereikbaar is. Daarnaast kwam ook de richtlijn vanuit Vlaanderen dat er per eerstelijnszone maximaal 2 vaccinatiecentra kunnen ingericht worden. Dit zorgde ervoor dat er keuzes moesten gemaakt worden binnen onze regio. Het was een oefening waarbij zowel gekeken werd naar maximale bereikbaarheid voor alle inwoners, efficiënte organisatie en voldoende comfort voor de burger die zich wil laten vaccineren. 

Het is dan ook eens te meer tekenend voor de goede samenwerking in het Meetjesland dat er, ondanks de moeilijke oefening, consensus is bereikt. 

Oost-Meetjesland 

  • Sportcentrum Hoge Wal Evergem: Guldensporenlaan 34, 9940 Evergem 
  • Sanapolis polikliniek AZ Alma: Gentse Steenweg 132, 8340 Sijsele 

West-Meetjesland 

  • Sportcentrum Den Boer Lievegem: Den Boer 17, 9930 Lievegem
  • Sportpark Aalter-centrum: Lindestraat 17, 9880 Aalter

Bovenstaande locaties zullen komende weken ingericht worden als vaccinatiecentra. Elke gemeente zal toegewezen worden aan één vaccinatiecentrum, waarbij iedere inwoner individueel zal uitgenodigd worden om zich te laten vaccineren in dit vooropgestelde centrum. Er wordt naar een oplossing op maat gezocht voor inwoners die minder mobiel zijn en zich thuis willen laten vaccineren. 

Voorlopig werd vanuit de eerstelijnszone voorgesteld om de gemeentes Zelzate, Kaprijke, Evergem en Assenede te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum te Evergem. De inwoners van Eeklo, Sint-Laureins en Maldegem zouden in het vaccinatiecentrum te Sijsele terechtkunnen. Zowel Lievegem als Aalter kunnen hun inwoners bedienen in eigen gemeente. Deze verdeling werd als voorstel doorgestuurd naar de federale overheid, maar het is nog steeds afwachten op hun goedkeuring om effectief op die manier aan de slag te gaan. 

Hoewel de locaties van de vaccinatiecentra nu gekend zijn, blijven er nog heel wat vragen onbeantwoord. U wordt door ons op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen en we hopen u zo snel mogelijk terug te zien in één van bovenstaande centra om samen onze vrijheid terug te winnen. 

Wil jij Corona een koekje van eigen deeg geven en kan je niet wachten om je vaccin te krijgen of twijfel je nog? Via de website www.laatjevaccineren.be vind je heel wat informatie terug. We staan voor een complexe opdracht, maar we staan er gelukkig samen voor!