Vergroenen speelplaats

VERGROENEN EN OPENSTELLEN SCHOOLDOMEINEN

 

Kader

Het lokaal bestuur voorziet tot het einde van deze legislatuur een jaarlijks budget om scholen te ondersteunen bij het vergroenen en ontharden van hun schooldomein en wil hen ook stimuleren hun domein open te stellen voor de buurt en inwoners van Eeklo buiten de schooluren.

Het lokaal bestuur had in zijn bestuursakkoord opgenomen dat in Eeklo wordt ingezet op ontharding en het creëren van meer groen in de stad. Om dit te stimuleren trekt de stad onder meer vanaf dit jaar een jaarlijks budget uit van 30.000 euro voor vergroening en openstellen van schooldomeinen. Deze subsidie kadert in het klimaatactieplan en –adaptatieplan.

Voorwaarden

Alle basis- en secundaire scholen op Eekloos grondgebied krijgen de gedurende de legislatuur de kans om in te tekenen op de subsidie. Een jury beoordeelt het concept op basis van betrokkenheid en gedragenheid, doordacht ontwerp en beheer, klimaatbestendig ontwerp en speel- en educatieve waarde.

Subsidieverdeling

Voor ontharding en vergroening kan de school een subsidie van 5000 euro ontvangen en als ze hierbij ook bereid zijn om hun schooldomein open te stellen buiten de schooluren kan de subsidie tot 15.000 euro oplopen.

Contact

Jeugddienst

Adres
Jeugdcentrum Kubiek Kerkstraat 121 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nu gesloten
Gesloten
Morgen
Open van 13:30 tot 16:00
Naar top