Tijdelijke verkeerswijziging zuidelijk deel Eeklo

Er wordt momenteel gewerkt in het zuidelijke deel van Eeklo, zoals in De Zuidkaai, de Kaaistraat/Dullaert, de Rijskwachtkazerne en in de Hartwijk. Tijdens deze werkzaamheden willen we zorgen voor een veilig en vlot verkeer. Daarom brengen we tijdelijk enkele verkeersaanpassingen aan vanaf 8 april. 

We nemen de volgende verkeersmaatregelen vanwege de werkzaamheden:

  • In de Zuidmoerstraat wordt de rijrichting tussen de Collegestraat en de Kaaistraat omgedraaid. Het gemotoriseerd verkeer kan enkel rijden richting het Gebr. Van De Woestyneplein. Parkeren is niet toegestaan tussen de Zandstraat en De Zuidkaai.
  • In de Dullaert zal er eenrichtingsverkeer zijn voor het gemotoriseerde verkeer. Je mag alleen rijden van het Gebr. Van De Woestyneplein richting de Leikensweg.
  • De Leikensweg (en ook de Oude Weg en Murkelstraat) wordt uitzonderlijk opengesteld voor het gemotoriseerde verkeer. Er geldt wel eenrichtingsverkeer in de Leikensweg vanaf de Zandstraat richting de Tieltsesteenweg. Eeklo binnenrijden via de Leikensweg is niet mogelijk.
  • Daarnaast zullen de parkeerplaatsen veranderen. In de Zuidmoerstraat aan het Sociaal Huis komen er drie plaatsen voor andersvaliden en twee plaatsen waar je kort, maximaal 30 minuten, kunt parkeren. In de Stationsstraat zullen er vier parkeerplaatsen worden voorzien waar je maximaal 15 minuten mag parkeren. Deze plaatsen zijn er voor bezoekers van de Buitenschoolse Kinderopvang, en zijn ideaal voor het afzetten en ophalen van kinderen.

Stand van zaken van de werkzaamheden

Voormalige rijkswachtkazerne

De Zuidkaai

Oeverpark in de Hartwijk

Kaaistraat- Dullaert

Contact

Technische dienst

Adres
Industrielaan 2 , 9900 Eeklo Stadskantoor
Tel.
09 218 28 10
td@eeklo.be
Vandaag
Nu gesloten
open van 09:00 tot 12:30 14:00 tot 16:00
Morgen
open van 09:00 tot 12:30