Verkoop LDC Zonneheem

Gepubliceerd op  maandag 1 jul 2024 om 13:56

Het lokaal bestuur Eeklo heeft een bod van 6.250.000 euro van Woonmaatschappij Meetjesland voor de site en het gebouw van LDC Zonneheem in de Schietspoelstraat ontvangen. Het bod werd goedgekeurd door de gemeenteraad in de zitting van 27 mei 2024. Het ontwerp van akte werd goedgekeurd door de gemeenteraad in de zitting van 24 juni 2024.

De verkoop omvat de volledige site van het lokaal dienstencentrum (LDC)  in de Schietspoelstraat: het lokaal dienstencentrum zelf, het restaurant en de veertig seniorenflats. De stad zal de ruimtes die nodig zijn voor de werking van het LDC Zonneheem en het restaurant vervolgens huren van de Woonmaatschappij Meetjesland (sale and leaseback). De Woonmaatschappij Meetjesland is daarbij een betrouwbare partner, waarmee het lokaal bestuur nu reeds in goede verstandhouding samenwerkt.

Het bestuur is ervan overtuigd dat de verkoop aan de Woonmaatschappij Meetjesland ten goede komt aan alle betrokken partijen en in de eerste plaats voor de huidige bewoners die zullen kunnen blijven genieten van de beste voorzieningen en zorgen.

Zo staat in de verkoopsvoorwaarden dat de flatjes enkel verkocht worden aan een koper die blijvend zal voorzien in verhuur met een sociaal doel. De huurders zullen bovendien kunnen blijven huren aan dezelfde voorwaarden. Verder is de Woonmaatschappij gespecialiseerd in de verhuur van sociale woningen en vertrouwd met de regelgeving in verband met verhuren, wat ook de begeleiding naar de huurders ten goede komt. 

Thema's

Contact

Lokaal dienstencentrum Zonneheem

Adres
Zonneheem Schietspoelstraat 9 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nu gesloten
Open van 09:00 tot 16:00
Morgen
Open van 09:00 tot 16:00
Naar top