Vermijd een boete, gebruik de juiste parkeerschijf

Gepubliceerd op  dinsdag 14 mei 2024 om 17:31

Wanneer je in een blauwe zone parkeert, ben je sinds 31 maart 2003 verplicht om een parkeerschijf te gebruiken naar Europees model.

Een officiële parkeerschijf naar Europees model bestaat uit een blauwe houder met daarop de tekst ‘uur van aankomst’ in de drie landstalen. In deze houder bevindt zich een schijf die opgedeeld is in halve uren. De parkeerschijf gebruikt een 12-uursnotatie. Oude foutieve parkeerschijven die nog ingedeeld zijn in kwartieren of met alleen Nederlandse en Franse tekst zijn niet meer geldig en kunnen jou een boete opleveren. 

De conforme, Europese parkeerschijven zijn te koop in sommige warenhuizen en boekhandels, in winkels bij benzinestations en via enkele online winkels. Vaak kan je er ook eentje krijgen bij je verzekeringsmakelaar.

We willen boetes bij onze inwoners en bezoekers vermijden en proberen daarom te sensibiliseren. In Eeklo is het in de blauwe zones verplicht om een parkeerschijf te leggen (maximaal 3 uur). Waar de blauwe zones zich bevinden lees je op www.eeklo.be/parkeren.

Thema's

Contact

Mobiliteit

Adres
Stadskantoor Industrielaan 2 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nu gesloten
Gesloten
Morgen
Gesloten
Naar top