Vertrouwenspersoon (interne vacature)

Bied jij graag een luisterend oor aan mensen die met een vervelende of moeilijke situatie te maken hebben? Dan kan onze interne functie als vertrouwenspersoon mogelijk wel iets voor jou zijn.

Een vertrouwenspersoon is in de eerste plaats iemand die aanspreekbaar is tijdens moeilijke momenten. In deze rol luister je naar je collega’s en tracht je zo goed mogelijk te adviseren en te bemiddelen bij ongewenste situaties, zoals bv. grensoverschrijdend gedrag (pesterijen, geweld, ongewenst seksueel gedrag, …), conflicten of een te hoge werkdruk.

Dit maakt dat je zéér goed overweg kan met de geheimhoudingsplicht, ook ten opzichte van de werkgever. Het is belangrijk om als vertrouwenspersoon steeds objectief te werk te gaan en geen oordeel te vellen over de situatie.

Uiteraard rapporteer je de nodige zaken aan onze externe preventiedienst en signaleer je structurele problemen aan onze interne preventiedienst, zonder afbreuk te doen aan je geheimhoudingsplicht.

Wat houdt deze extra rol precies in?

  • Je bent bereikbaar voor je collega’s tijdens je werkuren. Je neemt deze rol dus bij je takenpakket op en er wordt van je verwacht dat je de nodige administratie zoveel mogelijk tijdens je uren kan doen.
  • Je blijft kalm en objectief tijdens moeilijke gesprekken, zonder aan empathie in te boeten.
  • Je zorgt dat de nodige administratie in orde gebracht wordt en stemt op regelmatige basis af met de preventieadviseur inzake rapportering.
  • Je volgt de opleiding en gaat jaarlijks naar de opfrissingscursus.

Waar moet je aan voldoen om te kunnen deelnemen?

De meeste medewerkers kunnen vertrouwenspersoon worden met uitzondering van:

 • Leidinggevenden op A-niveau
 • Leden van de vakbondsafvaardiging
 • Kandidaten voor de verkiezing personeelsafgevaardigden
 • Medewerkers met een contract van bepaalde duur

Ook als je in een uitvoerende functie tewerkgesteld bent, kan je je kandidaat stellen. Hou er wel rekening mee dat je de rol zoveel mogelijk binnen de uren moet opnemen en dat dit niet altijd een evidentie is.

Je kandidaat stellen?

Stuur je kandidatuur naar personeelsdienst@eeklo.be ten laatste op dinsdag 6 december 2022.

Contact

Personeelsdienst

Tel.
09 218 28 00
Fax
09 218 28 01
personeelsdienst@eeklo.be
Vandaag
Nu open
open van 09:00 tot 12:30 14:00 tot 16:00
Morgen
open van 09:00 tot 12:30