Vorming, zelfhulp en informatie voor mantelzorgers

Wil je meer leren rond het thema mantelzorg? 

Heb je wat aan ervaringen van andere mantelzorgers?

Dan is deze pagina misschien iets voor jou!

Vlaams expertisecentrum Mantelzorg

Het Vlaams Expertisepunt Mantelzorg verzamelt informatie en kennis, maar ook interessante tips, publicaties en tools rond mantelzorg in Vlaanderen en daarbuiten en een activiteitenkalender.

Vlaams expertisecentrum Mantelzorg

Ma-Zo

Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag, je vindt er o.a. getuigenissen, een activiteitenkalender en een forum waar je vragen kan stellen aan andere mantelzorgers.

Ma-Zo

Sibe - Samen is beter

Sibe onderneemt acties om de kwaliteit van jouw zorg te verbeteren.

Sibe

Mantelzorgpodcast

Een podcast is een online geluidsbestand, een soort radioprogramma, dat je kan downloaden of beluisteren via spotify, anchor, …

In deze podcast vertellen mantelzorgers over de zorg die ze opnemen voor iemand anders.

Mantelzorgpodcast

Magenta

Het Magenta-project is er voor ouders van kinderen (0-25jaar) met een handicap of chronische ziekte. Een zorg-werk-leven-balans vinden is heel complex.

Magenta

Zelfzorg voor mantelzorgers

Mantelzorger zijn is niet altijd gemakkelijk. Soms kan je als mantelzorger wat ondersteuning gebruiken. In deze training vind je theoretische uitleg van een expert, tips, oefeningen en getuigenissen van andere mantelzorgers. 

Zelfzorg voor mantelzorgers

Trefpunt Zelfhulp

Zelfhulpgroepen en lotgenotencontact staan centraal bij Trefpunt Zelfhulp. Zoek je dringend hulp, informatie, advies of gewoon een luisterend oor?

Trefpunt Zelfhulp

LEIF

LEIF is een open initiatief van mensen en verenigingen die streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, waarbij respect voor de wil van de patiënt voorop staat.

LEIF

Zit met vragen over dit thema? Elke 2de woensdag van de maand houdt LEIF van 9u-12u een zitdag in het Sociaal Huis. Vooraf een afspraak maken is noodzakelijk.

Contact

Balie Sociaal Huis

Adres
Zuidmoerstraat 136 , 9900 Eeklo Welzijnscampus De Zuidkaai
Tel.
09 376 71 70
sociaalhuis@eeklo.be
Vandaag
Nu open
open van 09:00 tot 12:00
Morgen
Gesloten