Vormingen op maat

Wat?

In Eeklo zijn er heel wat scholen waardoor er regelmatig nood is aan preventie. Daarom werken we nauw samen met de scholen en organisaties. Zo proberen we zo veel mogelijk jongeren te bereiken met onze preventiecampagnes.

We bieden vormingen aan voor de middelbare scholen en jongerenorganisaties in de stad. Verder maken wij met veel plezier jouw vorming op maat.

Vorming op maat

Op onze jeugddienst bieden we vormingen op maat aan. Zo maakten we al vormingen over ‘drugs’, ‘relaties en seksualiteit’, ‘assertiviteit’, ‘anders zijn’, ‘soa’s en grensoverschrijdend gedrag’… Wil jij ook een vorming op maat aanbieden aan jouw klas of organisatie, dan kan je bij ons terecht. Zo kunnen deze vormingen gebruikt worden als aanzet om zo in je groep verder te werken rond het gekozen thema.

Onze aanpak

Wij bieden vormingen aan voor kleine groepen (10) en grote groepen (+10). De grote groepen worden opgesplitst in 2 groepen zodat de kwaliteit van de vorming optimaal is. Dit wil dan ook zeggen dat er 2 begeleiders van de jeugddienst nodig zijn.

Bij de try-out is het belangrijk dat een kleine groep de vorming volgt. Daardoor kunnen de begeleiders zich goed voorbereiden en wanneer het nodig is de vorming na de try-out aanpassen aan de wensen van de groep, groepsbegeleiders en begeleiders van de jeugddienst.

Deze vormingen vinden het liefst plaats bij de jeugddienst in Eeklo. Zo leren de jongeren onze dienst kennen en weten ze waar ze terecht kunnen met hun vragen. Hierdoor verlaagt de drempel om naar onze dienst te komen, wat voor ons zeer belangrijk is. Maar indien dit niet mogelijk is kunnen we de vorming ook geven op locatie.

Aanvraag

Ben je geïnteresseerd om je eigen vorming op maat aan te vragen voor jouw klas of organisatie? Neem dan zeker contact op met ons!

Contact

Jeugdwelzijn Eeklo

Adres
Jeugdcentrum Kubiek Kerkstraat 121 , 9900 Eeklo
Tel.
GSM
Vandaag
Nu gesloten
Open van 13:30 tot 16:00
Naar top