Buurtenmonitor Eeklo: wat is dat?

Als stad slaan we de handen in elkaar met de Provincie Oost-Vlaanderen om meer te weten te komen over de tevredenheid in de verschillende buurten die Eeklo rijk is.  Hoe tevreden ben je over je buurt? Is er genoeg groen in je buurt? Zijn er bepaalde hinderfactoren? Hoe beoordeel je de voorzieningen in jouw buurt, enzovoort? 

We beschikken over heel wat cijfermateriaal, maar die vertellen weinig over hoe jij als inwoner jouw buurt beoordeelt. Door middel van deze gegevens kunnen we samen streven naar een hogere tevredenheid in de toekomst.

We deelden de stad op in 7 grote buurten waarin telkens meer dan 300 personen een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de rondvraag “Buurtenmonitor Eeklo”. Via een wetenschappelijke steekproef werden deze personen uitgekozen, zodat we een zo goed mogelijke weerspiegeling van de Eeklose bevolking krijgen. Het is dan ook belangrijk dat het gezinslid dat de uitnodiging krijgt, ook de bevraging invult.

De bevraging verloopt digitaal. De inwoner die een brief ontvangt krijgt een unieke code om de bevraging in te vullen. Heb je niet het materiaal om de vragenlijst digitaal in te vullen, dan kan je terecht in onze drie digi.SPOTS in het LDC Zonneheem, het STIP of Wijkcentrum De Kring tijdens de openingsuren. Daar kan je gebruik maken van een computer en internet. Heb je nood aan hulp bij het invullen, dan kan je vanaf 17 november langs gaan tijdens de digi.spreekuren op dezelfde drie locaties (In de bib op zaterdag van 10 tot 11.30 uur, In LDC Zonneheem op woensdag van 14 tot 15.30 uur of in Wijkcentrum De Kring op woensdag van 10 tot 11.30 uur). Daar kan een vrijwilliger jou helpen.

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners de vragenlijst invullen. De waarde van de resultaten hangt immers sterk af van het aantal personen dat de vragenlijst invult in jouw specifieke buurt.

We behandelen alle gegevens vertrouwelijk en anoniem. Niemand, behalve jijzelf, weet dus wat je antwoordt. 20 willekeurig gelote personen, die de vragenlijst volledig invullen, ontvangen een Eeklobon van 10 euro.

De onderzoeksresultaten worden in het voorjaar 2022 teruggekoppeld aan de inwoners van Eeklo. Met de resultaten gaat het stadsbestuur daarna aan de slag.