Week van de Mobiliteit: Strapdag en Autovrije zondag

De STRAPdag zal dit schooljaar op vrijdag 17 september gehouden worden. De scholen die zich ingeschreven hebben, zullen het STRAPmateriaal ontvangen. De kerndoelstelling van de Strapdag is het aanmoedigen van leerlingen, leerkrachten, en (groot)ouders om zich duurzaam en veilig naar school te verplaatsen. Duurzame mobiliteit in het woon-schoolverkeer verdient permanente aandacht.


Het STRAPlied “Iedereen is kampioen” zal aan de scholen weerklinken. Naar jaarlijkse gewoonte dansen, zingen en springen alle strappers op het nieuwe Straplied. Het werd opnieuw een pareltje! Zing en dans jezelf naar het kampioenenpodium! Het lied is gemaakt door Tieret en Pieter Peirsman (Slow Pilot). 

AUTOVRIJE ZONDAG
Op zondag 19 september 2021 is er dan een autovrije zondag en blijft het centrum autovrij. We doen een oproep om massaal te voet of met de fiets naar buiten te komen want er zijn tal van activiteiten voorzien. Via deze actie wil het stadsbestuur Eeklo naast aandacht voor duurzame mobiliteit, verkeersveiligheid ook aandacht aan vergroening, beweging en participatie.

Tussen 14 en 18 uur vindt de “Dag van de Stad“ plaats. De N9 (Stationsstraat - Markt) zal op die dag volledig verkeersvrij zijn. Sport-, jeugd- en cultuurverenigingen en organisaties in Eeklo mogen de verkeersvrije zone die dag gebruiken om hun werking te promoten en te demonstreren.

Meer info

Contact

Mobiliteit

Adres
Industrielaan 2 , 9900 Eeklo Stadskantoor
Tel.
09 218 28 10
mobiliteit@eeklo.be
Vandaag
Nu gesloten
open van 09:00 tot 12:30
Morgen
open van 09:00 tot 12:30 14:00 tot 16:00