Week van de bij

Van 26 mei tot 2 juni 2024 organiseert het Departement Omgeving opnieuw de ‘Week van de Bij’ in Vlaanderen. In het kader van het ‘Actieplan wilde bestuivers’ worden gemeentebesturen, bedrijven en burgers aangemoedigd om extra in te zetten op nestgelegenheid, voldoende voedselaanbod en pesticidenreductie voor bijen en alle andere bestuivers. Chocolatier Dominique Persoone en presentator Britt Van Marsenille zetten, net als vorige jaren, de boodschap kracht bij als ambassadeur.

Dit jaar richten ze zich op alle bestuivers. Naast bijen en hommels zorgen ook dag- en nachtvlinders, zweefvliegen, kevertjes en heel wat andere insecten voor de bestuiving van planten. Dat is niet alleen belangrijk voor onze voedselvoorziening, maar tevens voor het in stand houden van de biodiversiteit.

Heb al een bijenburcht gezien? De meeste bijensoorten (70%) nestelen immers in de grond. Ook in het gazon of in de zandbak van de kinderen vind je ze terug.

De stad realiseert samen met de buurtbewoners een eerste bijenburcht op openbaar domein in de Snuifmolenstraat. Een passend infobord zal de mensen bewust maken van het bestaan van deze schijnbaar onzichtbare bijenwereld. Kom zeker een kijkje nemen.

De stad biedt voor het tweede jaar op rij een gratis bijenmengsel aan. Het mengsel kan samen met de bijenkrant afgehaald worden aan het Stadskantoor en het STIP (zolang de voorraad strekt). Daarnaast vind je in de bibliotheek een speciale boekenstand met als thema bij.

Doe je mee en kies je als echte bijenheld voor een tuin waar alle bestuivers welkom zijn?

Meer info en tips 

Contact

Omgeving

Adres
Stadskantoor Industrielaan 2 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nu gesloten
Gesloten
Morgen
Gesloten

Een afspraak maken kan via tel. 09 218 28 40 of omgeving@eeklo.be.

Alle openingsuren Omgeving
Naar top