Wekelijkse markt

Stad Eeklo organiseert een wekelijkse markt op donderdag vanaf 8.00 uur tot 12.30 uur.

Deze vindt plaats op het markt- en ceremonieplein en in de Boelare en is een van de grootste markten in het Meetjesland.

Meer dan 70 marktkramers bieden er een zeer ruim en gevarieerd assortiment aan, gaande van verse producten zoals fruit, groenten en vis tot textiel en accessoires tot speciale producten.

Er heerst steeds een gezellige drukte.

Aanvraag standplaats

Enkel voor ambulante handelaars, in het bezit van een "machtiging ambulante activiteiten als werkgever" (of hoofdleurkaart), die nieuwe artikelen verkopen (geen tweedehandswaren).

Beschik je niet over een dergelijke machtiging, dan kan je deze aanvragen bij een erkend ondernemingsloket.

Nodige documenten:

  • een kopie van de identiteitskaart
  • een kopie van de "machtiging ambulante activiteiten als werkgever" (of hoofdleurkaart)
  • een kopie van een geldig keuringsverslag van de installatie gas/elektriciteit (als je gebruik maakt van gas en/of elektriciteit)
  • een kopie van de verzekering brand en aanverwante gevaren (als je gebruik maakt van verwarmingstoestellen)
  • een kopie van de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid
  • een kopie van de toelating van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) (als je voeding verkoopt)

Vaste standplaats

Een vaste standplaats vraag je aan bij het college van burgemeester en schepenen aan de hand van het online formulier "aanvraag vaste standplaats wekelijkse markt" (onderaan deze pagina).

Bij ontvangst van je aanvraag wordt deze ingeschreven in het chronologische marktregister. Je aanvraag zal pas worden behandeld als alle vereiste documenten werden ingediend. Vrije plaatsen worden toegewezen volgens de voorrangsregels opgenomen in het reglement.

Een aanvraag blijft 1 jaar geldig. Na deze periode moet je je aanvraag hernieuwen als je nog geïnteresseerd bent in een plaats op de markt. Op deze manier behoud je je plaats in het register.

Dagplaats

Wens je een dergelijke standplaats te verkrijgen, moet je je online registreren voor woensdag 17.00 uur. Na loting op de marktdag om 8.00 uur op de hoek  Boelare/N9, word je een standplaats toegewezen. Deze kan je echter niet gegarandeerd worden.

Standgeld

  • € 2,40 / lopende meter met een min. van € 11 per standplaats
  • € 4.20/ per marktdag voor een aansluiting elektriciteit voor enkel verlichting en verwarming
  • € 8,30 / per marktdag voor een aansluiting elektriciteit voor verlichting, verwarming en koeling

Voor een aansluiting van elektriciteit breng je voldoende bekabeling (25 meter) en een CEE stekker mee om in te pluggen in onze elektriciteitskasten.

Contact

Markten en foren

Adres
Markt 34 , 9900 Eeklo Stadhuis
Tel.
09 218 29 10
markt@eeklo.be
Vandaag
Nu gesloten
op afspraak 09:00 tot 12:30 15:30 tot 19:30
Morgen
op afspraak 09:00 tot 12:30