Werken Ring in projectzone 1 afgerond op 8 mei

Gepubliceerd op  maandag 6 mei 2024 om 14:34

Op woensdag 8 mei rondt het Agentschap Wegen en Verkeer de werken aan de Ringlaan in Eeklo af en gaat de nieuwe rotonde aan de Industrielaan in de loop van de dag open voor verkeer. Daarmee is het eerste puzzelstukje van de Ring rond Eeklo (R43) gelegd. Sinds midden augustus 2023 werd er een rotonde op de Industrielaan aangelegd, kwamen er dubbelrichtingsfietspaden, werd de afslagstrook naar de Leopoldlaan (N9) verlengd en werd de aansluiting met de Brugsesteenweg afgesloten. De werken in projectzone 2 kunnen normaal gezien in 2025 starten.

Projectzone 1 volledig klaar

Midden augustus startte het Agentschap Wegen en Verkeer met de werken in projectzone 1.   Aan beide zijden van de ring kwamen er dubbelrichtingsfietspaden, gescheiden van de weg met groene stroken. Het kruispunt met de Industrielaan werd vervangen door een rotonde. Langs de ventweg, aan de zijde van het recyclagepark, werd ook een vrachtwagenparking aangelegd. Hiermee wil de stad Eeklo een antwoord bieden op de parkeernood voor vrachtwagenchauffeurs.

De Brugsesteenweg werd afgesloten van de Ringlaan om ongevallen te vermijden en om de doorstroming op de ring te verbeteren. Voor bewoners van de Brugsesteenweg werd er een nieuwe ontsluitingsweg aangelegd, nu de Brugsesteenweg niet meer aansluit op de Ringlaan maar op de Leopoldlaan (N9). Ook de afslagstrook naar Maldegem werd verlengd. De werken in projectzone 1 zijn bijna volledig klaar: de komende maanden worden de opritten aan de oostelijke ventweg nog afgewerkt.

Werken achter de schermen

In projectzone 2, waarbij het kruispunt van de Raverschootstraat met de Ring wordt aangepast, wordt er ook druk verder gewerkt achter de schermen. De omgevingsvergunning werd in maart aangevraagd en dit najaar wordt de aannemer aangesteld. Zo kunnen de werken in deze projectzone starten in 2025. 

Voor projectzones 3 en 4 wordt het project-milieueffectenrapport (MER) ook verder uitgewerkt. Dat project-MER beschrijft en onderzoekt wat de impact van de nieuwe ring zou kunnen zijn op de omgeving, de mens en het milieu.

Meer informatie over het volledige project

Thema's

Contact

Technische dienst

Adres
Stadskantoor Industrielaan 2 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nu gesloten
Gesloten
Morgen
Gesloten
Naar top