Startschot voor werken aan Ring rond Eeklo

Gepubliceerd op maandag 21 aug 2023 om 15:15

Deze ochtend zijn de langverwachte werken aan de Ring rond Eeklo gestart. Op het officiële startschot werd de aftrap gegeven van een veilige ringweg. De eerste werken, tussen de Industrielaan en Nieuwendorpe, duren tot eind april 2024. Doorgaand verkeer op de Ringlaan blijft mogelijk tot eind november. De nieuwe ring moet, eens afgewerkt,  de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Eeklo drastisch verbeteren door het doorgaand verkeer uit het centrum van de stad te houden.

Nieuwe rotonde en dubbelrichtingsfietspaden in projectzone 1

Op 21 augustus starten de eerste werken op de Ringlaan tussen de Industrielaan en Nieuwendorpe. Aan beide zijden van de ring komen er dubbelrichtingsfietspaden, gescheiden van de weg met groene stroken. Het kruispunt wordt vervangen door een rotonde, met vrachtwagenparking ernaast, zodat de doorstroming op het kruispunt verbetert. De Brugsesteenweg wordt afgesloten van de Ringlaan om ongevallen te vermijden en om de doorstroming op de ring te verbeteren. Ten slotte wordt de afslagstrook vanop de Ringlaan, richting Maldegem, verlengd zodat het verkeer steeds vlot kan rijden.

Doorgaand verkeer op Ringlaan mogelijk tot november

Tijdens de eerste fase van de werken, die tot eind november duurt, is er beperkte hinder voor het verkeer. Fietsers volgen een omleiding via de Slachthuisstraat en Industrielaan. Gemotoriseerd verkeer kan steeds op de Ringlaan rijden. Enkel tijdens de afsluiting van de kruispunten met de Industrielaan en Nieuwendorpe is er hinder. We laten nog weten wanneer het kruispunt zal worden afgesloten. Het verkeer rijdt dan via de Ringlaan of de Slachthuisstraat en Industrielaan. Eind november start fase 2 van de werken : vanaf dan zal er meer hinder zijn voor het verkeer. 

Meer informatie over het gehele project vind je op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer 

Op de hoogte blijven van de actuele verkeershinder? Schrijf je dan in op onze mobimail