Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / wonen&leven / gezondheid&veiligheid / Griepvaccinatie nog steeds het overwegen waard

Griepvaccinatie nog steeds het overwegen waard

Vorig jaar verliep het griepseizoen rustig. Toch kregen meer dan 200.000 Belgen griep. Vaccinatie blijft het beste middel om u tegen griep en de gevolgen ervan te beschermen. Dat is vooral belangrijk voor risicogroepen zoals mensen met een chronische ziekte en zwangere vrouwen.
‘Deze winter wordt er een gelijkaardig griepseizoen verwacht als vorig jaar’, zegt griepcommissaris Van Ranst. Griepvaccinatie blijft een aanrader voor iedereen die aan een chronische ziekte lijdt. Mensen met diabetes, hart- en vaatziekten of longziekten zijn extra gevoelig aan de complicaties van griep en laten zich best vaccineren.

Ook zwangere vrouwen die in oktober of november drie maanden zwanger zijn laten zich best vaccineren, want griep tijdens de zwangerschap kan ernstige complicaties veroorzaken bij moeder en kind. Zwangere vrouwen kunnen veilig gevaccineerd worden omdat het griepvaccin geen actief virus bevat en u dus niet kan besmetten.
Hoewel één van de aangekondigde griepvirussen minder de 65-plussers ziek maakt laten ze zich toch best vaccineren omdat er nog twee andere virussen kunnen circuleren. Zeker als je aan bovengenoemde chronische ziekten lijdt of in een rusthuis of ziekenhuis verblijft, is vaccinatie wenselijk.

Twijfel  je of vaccinatie voor jou nuttig is, vraag dan raad aan je huisarts of apotheker.
De maanden oktober en november zijn de voorkeursmaanden voor vaccinatie omdat het een tweetal weken duurt vooraleer het vaccin bescherming biedt en griep toch al vanaf kerstmis kan toeslaan.

Meer informatie over griep vind je op www.influenza.be 

griepvaccinatie 480

 

 


Zoeken