Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / wonen&leven / gezondheid&veiligheid / wachtdiensten in Eeklo

wachtdiensten in Eeklo

 

Wachtdienst huisartsen

 

VZW Huisartsenwachtpost Meetjesland 

 

Tijdens het weekend is de wachtpost open vanaf vrijdagavond 19u tot maandagmorgen 8u.

Op feestdagen is dat vanaf 19u voor de feestdag tot 8u de dag na de feestdag.

 

Een afspraak maken voor een bezoek aan de wachtpost bovenop de spoedgevallendienst van AZ Alma is niet nodig.

Indien u zich naar de nieuwe wachtpost begeeft, dan is het belangrijk dat u een identiteitsbewijs meebrengt (ID-kaart, kids-ID of ISI+ kaart), evenals een lijst van de medicatie die u neemt en een bankkaart. Er wordt gewerkt met het derdebetalerssysteem (enkel het remgeld moet betaald worden).

 

Wanneer u een huisbezoek van een huisarts wenst (niet-dringende medische hulp), dan kan dit via het centrale telefoonnummer 1733.


 

Wachtdienst apotheken

WACHTDIENST APOTHEKEN

www.apotheek.be - www.geowacht.be - 0903 99 000 (€ 1,50 per minuut)

 

Hebt u ’s nachts of tijdens het weekend een apotheek nodig? Dan hoeft u vanaf nu maar één nummer meer te onthouden: 0903 92 248 (€ 1,5/min.) - bij een telefoon met cijfertoetsen komt dit overeen met het typen van WACHT
De wachtdienst overdag van 9 tot 22 uur (zowel tijdens de week als in het weekend) is voor iedereen raadpleegbaar op de wachtkaarten bij de individuele apotheken, via www.geowacht.be of www.apotheek.be of via het nummer 0900 99 000

De apotheek met nachtwacht, tussen 22 uur ’s avonds en 9 uur ’s morgens, wordt niet geafficheerd. Om die te kennen, moet u bellen naar het nieuwe nummer 0903 92 248.
U wordt dan rechtstreeks verbonden met een telefonist van het Rode Kruis. Zodra u uw locatie doorgeeft, zal de operator u naar de dichtstbijzijnde apotheek doorverwijzen.

Voor de wachtdienst tot 22 uur raadpleegt u in ieder geval best de website www.geowacht.be in plaats van te bellen. Dit is gratis en u krijgt bovendien de apotheek van wacht (tot 22 uur) mooi op een kaart weergegeven. Op die manier kunt u zelf zien welke apotheek voor u het makkelijkst bereikbaar is. De wachtdienst kunt u ook raadplegen via een app, die u gratis kan downloaden.
Dit nieuwe systeem houdt rekening met verschillende parameters zoals de bevolkingsdichtheid, reistijden en de geografische spreiding van de apotheken, zonder rekening te houden met gemeentegrenzen. Daardoor wordt de spreiding optimaal en kan iedereen binnen een aanvaardbare tijdspanne een apotheek met wachtdienst vinden.

Dringend geneesmiddelen nodig? Dan vindt u, op een eenvoudige en snelle manier, een apotheker in de buurt die voor u paraat staat, dag en nacht.

meer info:www.geowacht.be

geowacht240


 

Wachtdienst tandartsen

Zaterdagen, zondagen en feestdagen van 9 tot 18 uur.
tel. 09 378 66 46


Zoeken