Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / wonen&leven / onderwijs / Project

Project

STAD EEKLO ONDERSTEUNT DE SCHOLEN MET DRUGPREVENTIEPAKKETTEN VAN DE SLEUTEL

 

Sociale en persoonlijke vaardigheden kunnen een buffer zijn tegen verslaving. Daarom is het belangrijk om kinderen en jongeren de noodzakelijke handvaten mee te geven en hen weerbaar te maken.

 

De Sleutel is bijna 40 jaar actief in de drughulpverlening. Door de jarenlange ervaring met behandeling van drugverslaafden is deze organisatie gedreven om te investeren in het voorkomen van verslaving. Hierbij focussen ze zich vooral op jongeren.

 

Scholen voelen zich verantwoordelijk voor hun leerlingen en merken ook op dat het landschap van middelen en de problematieken rond verslaving de jongste jaren sterk zijn geëvolueerd. Ze vinden het belangrijk dat de volwassenen van morgen op een juiste manier omgaan met de verleidingen in de maatschappij.

 

De stad Eeklo zal tijdens schooljaar 2018-2019 drie drugpreventiepakketten financieren voor de Eeklose scholen. Twee van deze pakketten zijn gericht naar leerkrachten, bij het derde worden ook de leerlingen actief betrokken. In totaal kunnen er 50 kleuterleid(st)ers deelnemen aan het vormingspakket: “Het gat in de haag” en 25 leerkrachten aan de training: 'UNPLUGGED'. Aan de projectdagen voor de tweede graad van het secundair kunnen 600 leerlingen participeren. De leerkrachten van omliggende scholen kunnen ook deelnemen aan het vormingsaanbod maar zij moeten wel een bescheiden deelnameprijs betalen.

 

Projecten


Zoeken