Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / wonen&leven / welzijn / Lokaal Sociaal Beleid

Lokaal Sociaal BeleidHet Lokaal Sociaal Beleid is een project van de Vlaamse overheid uit 2004 waarmee het de samenwerking en de afstemming tussen stadsbestuur en OCMW, alsook de samenwerking met organisaties, diensten en vrijwilligers actief in de stad, wil versterken en de toegankelijkheid van het aanbod voor de burger verhogen. Dit alles moet leiden tot een betere, toegankelijke en klantvriendelijke sociale hulpverlening waarin de burger vlot de weg vindt.
 
Het eerste Lokaal Sociaal Beleidsplan kwam er in 2005 voor de periode 2006-2007. In 2007 werd het huidig plan opgemaakt voor de periode 2008-2013. Dit plan bestond uit een grondige omgevingsanalyse, de missie en kerntaken, de doelstellingen en een actieplan. Sinds de invoering van de Beheers- en Beleidscyclus en de opmaak van strategische beleidsplannen in 2013 wordt er geen apart Lokaal Sociaal Beleidsplan meer opgemaakt. De doelstellingen en acties in het kader van Lokaal Sociaal Beleid werden geïntegreerd in de strategische beleidsplannen van Stad en OCMW.

 

Elk jaar lanceert de Stuurgroep Lokaal Sociaal Beleid een projectoproep waarbij verenigingen en organisaties projecten kunnen indienen die bijdragen aan het verhogen van de toegankelijkheid tot één van de sociale grondrechten. Jaarlijks bepaalt de Stuurgroep prioritaire thema’s waarbinnen de projecten zich dienen te situeren.
Stad en OCMW stellen hiervoor jaarlijks een budget van € 50.000 beschikbaar.

 

De aanvraag moet ingediend worden bij de coördinator Lokaal Sociaal Beleid, Zuidmoerstraat 136/6 of per mail via lokaalsociaalbeleid@dezuidkaai.be.

 

Klik hier voor het subsidiereglement.

 

Klik hier voor een modelbegroting (excel-bestand)

 

Meer info:

Koen Geirnaert, coördinator Lokaal Sociaal Beleid

Zuidmoerstraat 136/6

tel. 09 218 17 03

e-mail: lokaalsociaalbeleid@dezuidkaai.be


Een andere realisatie binnen het Lokaal Sociaal Beleid is de oprichting van het Sociaal Huis in Eeklo. In het Sociaal Huis kan je terecht met al je vragen van sociale aard.

 


Zoeken