Zaad op maat: samenaankoop bloemenmengsels

Gepubliceerd op woensdag 28 dec 2022 om 14:09
Bestel online je akkervogel- of bijenmengsel tot en met 17 februari.

Jouw tuin, groot of klein, kan een verschil maken voor natuur en klimaat. Een bloemenrand oogt niet alleen mooi, maar is een heerlijk buffet voor bijen, vlinders en andere insecten. Op hun beurt profiteren akkervogels van het aanbod aan voedsel (insecten en zaden) en dekking.

Via Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei kan je zaaigoed bestellen voor bloemrijke hoekjes. Dat is mooi voor het oog en goed voor onze inheemse fauna en flora. 

Via een groepsaankoop kan je twee soorten zaadmengsels bestellen: een voor akkervogels en een voor bijen en vlinders. Bestellen kan per 0,5kg, 1kg en 5kg.

Bestelling en betaling via RLML

Haal je bestelling af tussen 27 maart en 7 april via het gemeentelijk afhaalpunt in Het Heldenpark (Oostveldstraat 91, kantoor RLML). 

Mengels

Akkervogelmengsel: haver, gerst, zomertarwe, huttentut, bernagie, boekweit, zonnebloem, vlas (zaaidichtheid: 30kg/ha).

Bijenmengsel: boekweit, bladrammenas, bernagie, dille, gele mosterd, facelia, goudsbloem, korenbloem, koriander, juffertje-in-’t- groen, groot kaasjeskruid (zaaidichtheid: 10kg/ha)

Geelgorsgebied?

De geelgors geven we graag een extra duwtje in de rug. Wie een perceel heeft van meer dan 400m² in de ruime omgeving van de Rijkestraat in Oosteeklo kan contact opnemen via helene.quide@RLML.be. Misschien is dan zelfs een extra vergoeding mogelijk! 

Landbouwers kunnen een subsidie krijgen via de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). Wij richten ons op wie geen beroep kan doen op subsidies via VLM en toch een behoorlijke oppervlakte wil inzaaien, zoals bijvoorbeeld gepensioneerde landbouwers, particulieren, jagers en gemeenten.