Zorgen voor jezelf

Centrum Algemeen Welzijnswerk

Loop je wel eens vast in je eigen voelen of denken? Dat is heel normaal. Blijf er niet alleen mee zitten! Je partner, kinderen, familie, vrienden, buren...  Allemaal mensen die veel invloed hebben op hoe jij je voelt. Voeding, hygiëne, beweging, slaap, geestelijke gezondheid en verslaving.

Het CAW heeft met het JAC ook een aanbod afgestemd op jongeren.

CAW

Eerstelijnspsycholoog

Depressieve gevoelens, angstgevoelens, problemen met alcoholconsumptie of slaap- en kalmeringsmiddelen zijn de meest voorkomende psychische klachten in Vlaanderen. Het is een goed idee om tijdig hulp te zoeken… Op die manier kan erger voorkomen worden.

Samen met een eerstelijnspsycholoog breng je in kaart wat er speelt. In een beperkt aantal sessies, aan een voordelig tarief, wordt gezocht naar manieren om je weer beter te voelen. Als er verdere hulp nodig is, verwijst de eerstelijnspsycholoog jou door naar de juiste plek.

Vind een psycholoog

Aanbod mentaal welzijn LDC Zonneheem

Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Adentro

Adentro is een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG). Ze bieden binnen de regio Deinze-Eeklo-Gent gespecialiseerde, kwaliteitsvolle en toegankelijke hulp aan cliënten van elke leeftijdsgroep en versterken hun omgeving en organisaties.

Ze bieden hulp op de tweede lijn. Dat betekent dat ze mensen én hun omgeving behandelen wanneer hulp van de huisarts of de diensten maatschappelijk werk onvoldoende blijken. Je kan pas het CGG terecht als jouw huisarts, een CAW-medewerker… je heeft doorverwezen.

CGG Adentro

Jonge mantelzorgers

Een jonge mantelzorger is een kind/jongere t.e.m. 24 jaar die opgroeit in een gezin waar een ouder, broer, zus of familielid een (chronische) ziekte, beperking, verslaving of psychische problemen heeft.

Een jonge mantelzorger is iemand die:

  • zich zorgen maakt om ouder of broer/zus
  • vaak zelf zorg tekort komt
  • zorgt of mee-zorgt voor de ouder of broer/zus
  • emotionele steun geeft (troosten, luisteren, ..)
  • 'nee' zegt tegen tijd voor zichzelf

Naar schatting zijn 1 op de 5 scholieren jonge mantelzorger.

Bij Zo Jong kan je als jonge mantelzorger terecht voor een online gesprek. Vind je praten met vreemden moeilijk? Dan vind je op hun makkelijke zoekpagina Zoekertje misschien raad – Zoek waar je terecht kan voor een gesprek, leuke activiteiten of andere hulp op maat.

Zo Jong

Contact

Balie Sociaal Huis

Adres
Welzijnscampus De Zuidkaai Zuidmoerstraat 136 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nu gesloten
op afspraak 09:00 tot 12:00
Morgen
Jaarmarkt
Naar top